Mercedes-Benz AMG

Share

Geçtiğimiz ay makyajlı A Serisi modellerini tanıtan Mercedes bu serinin en yüksek performanslı versiyonu olan A45 AMG’yi daha da güçlendirdiğini açıklamıştı. A Serisi’nin platform kardeşleri makyajlanmıyor olsalar da yüksek performanslı seçeneklerde güç artışı yaşandı.

Araçlarda görev yapan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor artık 381 beygir güç, 475 Nm tork üretebiliyor. Şanzımanın 3 ve 7. vites oranları değiştirilerek daha yüksek bir hızlanma performansı yakalayan Mercedes opsiyonel donanımda sunduğu AMG DYNAMIC PLUS’ta mekanik ön diferansiyel kilidi sunuyor.

Güç artışının ardından CLA 45 AMG 0’dan 100 km/s sürate 4.2 çıkabilirken Shooting Brake gövde seçeneği aynı işi 4.3 saniyede tamamlıyor. GLA 45 AMG’nin bu sürate ulaşma süresiyse 4.4 saniye olarak açıklanıyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...