Suruç Katliamı Dünya Basınında

Share

Suruç’ta 31 gencin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı dünya basınında geniş yankı buldu. Der Spiegel, “IŞİD savaşı Türkiye’ye taşıdı” başlığını atarken, İngiliz The Times gazetesi de, Türkiye’de Mayıs 2013’den bu yana en büyük terör saldırısının düzenlendiğini hatırlattı.

İngiltere’de yayımlanan gazetelerin tümü Suruç ilçesinde düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili haberlere sayfalarında ayrıntılı biçimde yer verdi.

İngiliz The Times gazetesindeki haberde Suruç’taki olayın, “Türkiye’de Mayıs 2013’ten bu yana düzenlenen en büyük terör saldırısı” olduğu hatırlatıldı.

IŞİD’in bu yıl Kürt YPG güçleri karşısında arka arkaya yenilgiler aldığını vurgulayan gazete, “Cihatçılar, Suriye’deki yenilgilerinin intikamı için Türkiye’yi hedef alıyor” yorumunda bulundu.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi de Suruç’taki saldırıyı, “Kadın bombacı IŞİD’le savaşı Türkiye’ye taşıdı” başlığı ile duyurdu.

İngiliz Guardian gazetesi, Suruç’taki saldırıyı, “Türkiye’nin sınır kasabasında, Kobani’ye oyuncak götüren genç aktivistler katledildi” başlığıyla verdi.

İngiliz Independent gazetesi ise, Suruç’daki intihar saldırısıyla ilgili haberinde “IŞİD’in Türkiye’deki terör eylemlerini çarpıcı biçimde artırdığını” yazdı. Gazeteye konuşan uzmanlar, “Bu saldırı ile ilgili olarak bizi en çok kaygılandıran patlamanın boyutu. Bu bize ortada çok ileri düzeyde bir saldırı olduğunu gösteriyor” görüşünü dile getirdi.

Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasında haberde, “IŞİD savaşı Türkiye’ye taşıdı” başlığını attı. Türkiye’nin sınırında IŞİD’in yükseliğini yıllarca görmezden geldiğini iddia eden Der Spiegel, “Suruç’taki saldırıyla Türk hükümetinin Suriye politikasının iflas ettiği açıkça görüldü” yorumunda bulundu.

Alman Die Welt gazetesi de, Suruç’ta 31 gencin ölümüyle sonuçlanan katliamla ilgili uzun bir makale yayımladı. Gazete CHP milletveki Ali Haydar Hakverdi’nin, “Beslediğimiz köpekler, şimdi bizi ısırıyor” sözlerine yer verdi. Die Welt gazetesi, sosyalist gençlerin Kobani’nin yeniden inşası için yola çıkarken katliama uğradığına da dikkat çekti.

Kaynak: NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...