Ferrari’de Raikkonen Yerine Bianchi Yarışacaktı

Share

Geçtiğimiz Japonya GP’sinde kaza geçirip 18 Temmuz 2015’te dokuz aydır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden Formula 1 pilotu Jules Bianchi’nin geleceği hayli parlaktı.

Ferrari’nin eski başkanı Luca di Montezemolo, cuma gecesi hayatını kaybeden Jules Bianchi’nin Ferrari’de Kimi Raikkonen’in yerine geçeceği konusunda anlaşıldığını ortaya çıkardı.

Ferrari sürücü akademisinde yer alan Bianchi’nin adı gelecek yıllar için Ferrari ile anılıyordu ancak 2014 Japonya GP’de geçirdiği büyük kazanın ardından genç pilot 9 aylık mücadelenin sonunda hayata gözlerini kapadı.

Montezemolo “Jules Bianchi bizden birisiydi. Ferrari ilesinin bir üyesiydi ve gelecek için seçtiğimiz pilottu. Kimi Raikkonen ile olan ilişkimiz bittiğinde o gelecekti.”

“Suzuka kazası bizden üst düzeyi yetenekli, hızlı, çok kibar ve Ferrari’ye aşırı bağlı olan, teknisyenlerle çok iyi şekilde çalışabilecek birisini aldı. Bu yüzden kesin geleceği olan bir pilotu kaybettik.”

“Hala onun Maranello’ya geldiği dönemi hatırlıyorum. Bizimle birlikte Ferrari motorlu Marussia’da F1’de mücadele edene kadar her basamakta yükseldi.”

“Bu çocuğa çok dikkat ettik. Onun yarış yeteneklerini gördünüz.”

“Takımımız içerisinde büyümesini istedik ve bu yüzden 2009’da onu Ferrari’nin genç sürücü akademisine yerleştirdik.”

“GP2’deki deneyimlerinin, F1’deki performanslarının ardından Ferrari adına sürebilirdi. Yaptığımız bazı testlerde teknisyenlerimiz çok etkilendiler.”

“Ancak acı kader onu bizden aldı ve içimizde büyük bir acı bıraktı.”

“Geride kalan zorlu aylarda çok büyük cesaret ve ağır başlılık gösteren ailesi için çok üzgünüm.”

“Ve Ferrari’deki bir çok arkadaşım için de üzgünüm. Olağan üstü birisini kaybettik. Onu sonsuza kadar hatırlayacağız.” dedi.

TRF1

Emre Kırtaş

Serinletici'ye teknik destek sağlayan ve öncelikli olarak teknoloji editörlüğü yapan Emre Kırtaş, Formula 1 başta olmak üzere Serinletici içeriğine daha birçok alanda da katkıda bulunuyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitiren Emre aynı zamanda canlı anlatımlarının da en önemli isimlerinden.

You may also like...