Los Angeles’ta 11 Ücretsiz Aktivite

Share

Kim demiş Los Angeles’ı gezmek için çok para harcamak gerektiğini? Bugün size ücretsiz aktiviteler
listemi sunuyorum:

1) Trekking

San Bernardino ve Santa Monica Dağlarıyla çevrili olan Los Angeles şehri doğa içinde vakit geçirmeyi sevenler için adeta bir cennet. Zorluk dereceleri değişen parkurları, seyre doyum olmayan vistaları ve çok nadiren de olsa doğal yaşamı gözlemleyebileceğiniz trekking alanları sunmakta. hikespeak.com bu konuda önerebileceğim en iyi web sayfası.

2) Plaj Voleybolu

Teee Los Angeles’a gelip plaj voleybolunun doğum yeri olan Manhattan Beach’te voleybol oynamamak olmaz. Kumsallardaki voleybol sahalarında her seviyeden voleybol severleri görmek mümkün. Çekinmeyin ve sadece sorun, %90 olumlu yanıt alabileceğinizden şüpheniz olmasın. Eğer olur da şansınız yaver gitmez ise diğer bir seçeneğiniz meetup.com. Bu sayfaya ücretsiz üye olup, plaj voleybolu gruplarına katılabilir ve bilgi alabilirsiniz!

3) Kumsalda Yoga

Dingin Pasifik Okyanusu’na karşı dalga ve martı sesleri arasinda Yoga yaparak ruhunuzu tüm negatif enerjilerden arındırabilirsiniz. Ve bunun icin yine meetup.com sayfasını tavisye edeceğim. Haftanın hemen hemen her günü mevcut yoga gruplarına bu adresten ulaşabilirsiniz.

4) Serin Pasifik’in Tadini Çıkartmak

Sunny LA yılın hemen hemen her dönemindeki sıcak~ılık havasıyla okyanusun tadını çıkartmak isteyenler için çok ideal bir şehir. Yanınızdan havlunuzu, güneş gözlüğü ve kreminizi ayırmamanızı tavsiye ederim. Bir de aman dalgalara dikkat!

5) Venice ve Çevresinde İnsan Seyri

Sokak sanatçıları, akrobatlar, kaykaycılar, sörfçüler, delisi, akıllısı her çeşit insanı gözlemleye bileceğiniz bir yer burası. Çok renkli, çok keyifl! Her ne kadar bu aktiviteyi ücretsiz listeme koysam da, lütfen beğendiğiniz showları ve sokakları renklendiren sanatçılari bütçenize zarar vermeden desteklemeyi unutmayın!

6) Yürüyüş

Los Angeles’ta ulaşım kimi zaman zor olabilir; park sorunu, trafik, pahalı cezalar vs. Zaten bir şehri gezmenin en güzel yollarından birisidir yürüyüş. Hollywood Bulvarın’daki “Walk of Fame”i baştan sona gezebilir ve hatta Beverly Hills’e kadar tabanvay yapmanın en iyi ulaşım yolu olduğunu söyleyebilirim. Santa Monica’yı da aynı şekilde gezmenizi öneririm.

7) Bisiklet Gezintileri

Los Angeles şehri bisikletle ulaşım için çok ideal bir yer. Eğer burada bir arkadaşınız varsa ve bisikleti varsa ve ödünç alabilirseniz oh oh ne güzel! Şehrin hemen hemen her yerinde bisiklet yolları mevcut olmakla beraber, sürücülerin bisikletlilere yarattigi güvenli ortamda Los Angeles’ı bisikletle dolaşmak çok keyifli bir aktivite. Ayrıca şehri gece farklı bir perspektiften tanımak isterseniz, kendimin de üye olduğu La Passage Ride Gece Bisikletçileri gurubunu tavsiye ederim. Ayrıntılı bilgilere bu web sayfasindan ulasabilirsiniz. thepassageride.com. Gece gezintilerimizden derlediğim videoyu size sunuyorum:

8) Uluslararası Film Festivalleri:

Hemen hemen her ay Türk Sineması’ndan tutun da Meksika Sineması’na, İtalyan’dan Polonya Sineması’na kadar dünyanın hemen hemen her ülkesinin filmlerini ücretsiz izlemek mümkün. Öğrenci kimliklerinizi yanınızda getirmeyi unutmayın!

9) Yeni Filmleri Vizyona Girmeden Seyretmek

Dünya film endüstrisinin kalbinin attığı yere gelip de böyle bir imkanın olduğunu bilmemek…..> ?!?! Tamam artık biliyorsunuz! Birçok filmi vizyona girmeden free~screening günlerine katılıp seyredebilirsiniz. Bunun için tekrar meetup.com‘u önereceğim. The Hollywood Film Making and Screening Grubuna üye olun, tarihleri ve yapmanız gerekenlerle ilgili bilgilere buradan bulabilrsiniz. Ayrıca alternatif olarak advancescreenings.com adresini tavsiye ederim.

10) Televizyon Programlarına Seyirci Olarak Katılmak

Jimmy Kimmel Live Show’dan Talking Death’e kadar bütün showlara katılabilir, Universal Studyoları’ndan Fox Studyoları’na kadar çesitli stüdyoların ve canlı show’ların atmosferini ücretsiz tecrübe edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey www.1iota.com’a ücretsiz üye olmanız.

11) Müzeler

Evet müzeler!!! California African American Müzesi, Craft and Folk Art Müzesi, Dominguez Rancho Adobe Müzesi, California Science Center, J. Paul Getty Müzesi, Santa Monica Sanat Müzesi, Travel Town Müzesi, USC Fisher Sanat Müzesi ve UCLA Meteorite Müzesi yılın her dönemi ücretsiz ve halka açıktır. Ayrıca şehirdeki diğer müzelerin ücretsiz olan dönemlerini freemuseumday.org adresinden takip edebilirsiniz.

Utkan Kocatürk

Erzurum'da dogdum, cocukluk yillarimin bir bolumu Izmir'de, Diyarbakir'da ve kismen Fatsa'da, yeni yetme hallerimin bir bolumu Luleburgaz'da ve Ankara'da gecti. Seyahat etmegi sevmemin, hep baska yerler gormek istememin sebeplerinden bir tanesidir hayatimin her evresinin baska sehirlerde gecmesi. (Ayrica Baris Manco'yla buyumenin de etkisi var!)... Yaklasik 8 senedir ogrenci olarak geldigim Amerika Birlesik Devletleri'nde yasiyorum. New York, NY ,Madison,WI derken suan Los Angeles,CA'ta bulunmaktayim. Amerika'nin hemen hemen her eyaletini gezdim. Yakin zamanda guneydogu Asya seyahat planlarimi gerceklestirdim. Hedefte orta ve guney Amerika var. Bunlarin disinda fotograf sanatiyla ve muzikle ilgilenmekteyim(ses muhendisiyim, ayrica besteler yapmaktayim). Los Angeles'taki Gece Bisikletcileri grubuna uyeyim ve ayrica Santa Monica Plaj Voleybolu grubunun koordinatorlerinden biriyim. Benim icin seyahat etmek hem ilham kaynagi hem de antropolojik-sosyolojik gozlem yapmami saglayan kisisel bir deneyim. Baska bir degisle seyahat ederken sadece gezip gormege odaklanmak yerine daha cok incelemek, kulture ve atmosfere olabildigince adapte olmaya ozen gosteriyorum. Paylasmanin ve ulasmanin gucune inananlardanim. iyi kesifler!

You may also like...