Jane Birkin İsmini Geri İstiyor

Share

31 yıldır moda meraklılarının peşinden koştuğu Hermès Birkin bag’lerin ilham perisi Jane Birkin, isminin bu ikonik çantayla anılmasından rahatsız olduğunu açıkladı. Yıllar sonra gelen bu tepkinin esas sebebi, duyarlı bir aktivist olan İngiliz aktrisin timsah derisinden yapılan Birkin’lerin tartışmalı üretim sürecine karşı çıkması.

Yalnızca moda sahnesinin değil, popüler kültürün de önemli bir parçası haline gelen Birkin bag, genellikle gündeme uzun yıllar süren bekleme listeleri ve beş veya altı haneli etiketiyle geliyordu. Birkin, PETA tarafından yayınlanan bir açıklamada üretim sürecinin uluslararası normlara uymadığı gerekçesiyle Fransız modaevinin timsah derisinden yapılan Birkin modelinden isminin çıkarmasını talep etti.

Hermès’in paylaştığı son basın açıklamasıysa, markanın tüm üretim süreçlerini etik standartlar çerçevesinde ilerletmeye özen gösterdiğinin altını çiziyor. Birkin ve Hermès’in yakın zamanda ortak bir noktada buluşup buluşmayacağını henüz kestiremesek de, kesin olan tek şey Birkin bag’lerin her daim konuşulmaya devam edeceği.

Buğu Melis Çağlayan
Kaynak: Vogue.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...