Afrika’da NBA Heyecanı

Share

NBA ve Ulusal Basketbolcular Birliği (NBPA) Econet Global Limited, Ford Motor Company (Güney Afrika),NIKE Inc., South African Airways (SAA),SuperSport ve 947 ile NBA Africa Game 2015 için iş birliği yapacaklarını duyurdu. Afrika’daki ilk NBA maçı 1 Ağustos tarihinde Johannesburg’daki Ellis Park Arena’da oynanacak.

Afrika Takımı’na karşı Dünya Takımı formatında oynanacak maç, Boys & Girls Clubs of South Africa, SOS Children’s Villages Association of South Africa ve Nelson Mandela Vakfı’na destek amacıyla yapılacak. Maç, Afrika’da SuperSport tarafından canlı yayınlanacak.

NBA Afrika Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Amadou Gallo Fall: “Bu NBA ve Afrika’da basketbol sporu için tarihi bir an ve bu maçın oynanması için çaba gösteren bu denli çok sayıda ortakla çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Maç hem sahada hem de toplumda kıtanın dört bir yanındaki gençler üzerinde etkili olacak zira Afrika’daki uzun yıllara dayanan geleneğimizi kutlamak adına dünyanın en tanınmış sporcularını Johannesburg’a getiriyoruz.”

Afrika’dan oyuncular ile ikinci nesil Afrikalı basketbolculardan oluşan Afrika Takımı’nda takım kaptanı olarak iki kez NBA All-Star seçilen Luol Deng (Miami Heat, Güney Sudan doğumlu), Serge Ibaka (Oklahoma City Thunder, Kongo) ve Gorgui Dieng (Minnesota Timberwolves, Senegal) yer alacak.

Diğer ülkelerden oyuncuların yer aldığı Dünya Takımı’nda takım kaptanı olarak sekiz kez NBA All-Star seçilen Chris Paul (Los Angeles Clippers, ABD), Bradley Beal (Washington Wizards, ABD) ve Kenneth Faried (Denver Nuggets, ABD) yer alacak.

Kaynak: ajansspor

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...