Türkiye’de Aysun Altay Yası

Share

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde, 22 yaşındaki Aysun Altay intihar ederek yaşamına son verdi.

Daha önce de iki kez intihar girişiminde bulunan, memleketi Manisa’da ağabeyi tarafından cinsel saldırıya uğrayan Aysun Altay, olaydan sonra Domaniç’te yaşamaya başladı.

İddiaya göre, Aysun Altay’ın ailesi, kızlarına Manisa’da tutuklu olan ağabeyine yönelik şikayetinden vazgeçmesi yönünde baskı yapıyordu ve bu baskılar genç kızın bunalıma girip intihar etmesine sebep oldu.

“HAYATTAN BIKTIM, BENİM İÇİN ÜZÜLME”

Dumlupınar Üniversitesi’nden mezun olan genç kız, bir süredir erkek arkadaşına ait işyerinde sekreter olarak çalışıyordu.

Aysun Altay’ın günlüğünde “Hayattan bıktım, benim için üzülme” yazdığı belirtilirken, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.

NTV

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...