Ardahanlı Golfçüler Profesyonel Sahalarına Kavuştu

Share

Ardahan’da yapımı tamamlanan golf sahasında ilk antrenman yapıldı. Ardahan-Kars Karayolunun Çamlıçatak mevkinde yapılan golf sahasında gençler, ilk kez antrenmana çıkmanın heyecanını yaşadı.

Daha önce Türkiye’deki farklı organizasyonlara katılan Ardahanlı genç golfçüler, 250 dönüm üzerine kurulu sahada rüzgarlı hava nedeniyle ilk antrenmanı biraz zorlanarak gerçekleştirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Utku Atanesipoğlu, yaptığı açıklamada, Ardahanlı gençler adına mutlu olduklarını belirterek, “Çocuklarımız golf sahasına kavuştu. Bizler de bu mutluluğu yaşıyoruz. Bizde tesis sorunu var. Bu sorunlar giderildikçe, bugün golf sahasına kavuştuğumuz gibi çok şey başarırız. Tesisler yapıldığı sürece başarılarımızı en üst seviyeye çıkaracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Türkiye Golf Federasyonu Temsilcisi Çetin Demirci de golfün sadece zenginlerin yaptığı bir spor olmadığını ispatlamış olduklarını vurgulayarak, “Bu çocuklarımız şuan geleceklerini kuruyorlar. Golf yapıp geleceğini kurtaran birkaç çocuktan bazıları da bu gençlerimiz olacak. Ayrıca bu çocuklarımız gittikleri yerde bizi çok iyi temsil ediyor. Çünkü Türkiye şampiyonu sporcularımız var. Bu tesisten sonra da başarı daha da artacaktır” ifadelerini kullandı. Demirci, yaklaşık 2 yıl önce başlayan tesis yapımının elverişsiz hava koşulları nedeniyle geciktiğini ancak golf sahası, antrenman sahası ve diğer bölümleriyle bir müsabakaya ev sahipliği yapabilecek durumda olduğunu aktardı.

Golfcü Tayfun Morkoç ise, önceden hayvanların otlatıldığı meralarda antrenman yaptıklarını ama artık profesyonel bir golf sahaya kavuştuklarını kaydetti.

Kaynak: NTV

 

 

 

Mehmet Kılıç

İnternet kültüründen nasibini almış biri; Kılıç 2009'da başladığı Sword Scene'den bugüne Kılıç Marka'da çekirdek ekibiyle sosyal medya tabanlı kolektif projeler geliştiriyor. Yürütücüsü olduğu kendi projelerinin yanısıra çeşitli internet sitelerinde, bloglarda ve Twitter gibi ortamlarda içerik üretiyor.

You may also like...