Gözlerinizi Zararlı Etkenlerden Koruyun!

Share

Yaz aylarında gözleri korumak kışa oranla daha zor ve önemli. Deniz, havuz ve güneşten uzaklaşmak istemediğimiz bu aylarda onlar bizim en yakın dostumuzken aslında gözlerimizi de tehdit ediyorlar. Güneşin zararlı ışınları gözün tüm yapısına zarar verirken, deniz tuzu ve havuzdaki klor da gözdeki enfeksiyon gelişme riskini artırıyor.

Bu nedenle güneşe çıkarken mutlaka uygun bir gözlük kullanmak, havuz ve denizden sonra ise sabunlu suyla duş almak gerekiyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kutsal Topçu’ya göre, gözümüzle ilgili kötü giden bir şeyler olduğunu anlamamızın birkaç işareti:

1- Gözlerin kızarması ve çapaklanması
2- Artan sıcaklıkla birlikte gözlerdeki aşırı kuruluk
3- Gözler pınarlarının sürekli olarak kaşınması

Son ve önemli bir uyarı: Özellikle göz kapağı üstüne sürülen kalemler sıcağın etkisiyle akabiliyor, gözyaşı salgısı yapan bezlerin ağzını tıkayarak enfeksiyonlara zemin hazırlayabiliyor. O nedenle mutlaka güneşle bire bir temas etmeden önce göz makyajınızı temizleyin ya da yenileyin.

Kaynak: elle.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...