Tüm Google Şirketleri Alphabet Çatısı Altında Toplanıyor

Share

ABD’li teknoloji devi Google, tüm faaliyetlerini tek bir çatı altında toplama kararı aldı.

Yeni kurulan ve Alphabet ismi verilen şirket, Google arama motorundan, Android işletim sistemine ve YouTube’a kadar şirketin tüm birimlerini bünyesinde barındıracak.

Google’ın daha deneysel projeleri arasında bulunan ‘akıllı ev’ ve insansız hava aracı kolları da yine Alphabet şemsiyesi altında toplanacak.

Google’ın kurucusu Larry Page, tüm operasyonların yönetimini basitleştirmek için bu yapılanmaya gittiklerini açıkladı.

Bir blog yazısı kaleme alan Page, “Yeni yapımız bize Google bünyesi içerisindeki inanılmaz fırsatlara odaklanma imkanı verecek” dedi.

Şirketin mevcut haliyle de oldukça düzgün işlediğini ifade eden Page, “Ancak daha sade ve hesap verebilen bir yapı istiyoruz. Alphabet’in asıl amacı farklı birimlerin bağımsızlığının olması ve kendi markalarını geliştirebilmeleri” diyerek devam etti.

Alphabet şirketinin CEO’su da Larry Page olacak. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sundar Pichai ise Google CEO’su

ABD merkezli aracı kurum BGC Partners’tan piyasa analisti Colin Gillis,Google’daki yeni yapının yatırımcılar açısından pozitif olduğunu, şirketin daha sade bir görünüme kavuşacağını söyledi.

BBC

Sezin Nil Tufan Bardakçı

Her şey için yeterli olduğu sanılır ama Nil için satranç oynamak elde ettiği şampiyonluklara rağmen sadece fazla iddialı bir hobiden ibaret. Yeterince zeki olduğunu göstermek yerine herkesin iyi olabilmeyi bu kadar dilediği bir oyunu kendisine iktisata yönlendiren bir analitik düşünce kaynağı olarak yorumluyor. Çok düşünüp az konuşuyor ve çok okuyup az yazıyor. Hayatın ona gelişini doğru yorumlayana kadar olanları saymazsak İstanbul Ticaret Üniversitesi İktisat Bölümü mezunluğundan pek de haz etmiyor. Oyunun kurallarına aykırı bir “rok” daha deyip onu yenilmez satranççı kimliği Colly’e hapsetmeden hayatta savrulmayı umuyor. Maroon 5 eşliğinde.

You may also like...