En Çok Kazanan: Iron Man

Share

Forbes dergisi dünyanın en çok kazanan aktörleri listesini açıkladı. Iron Man filmiyle öne çıkan ABD’li oyuncu Robert Downey Jr., bu yıl 80 milyon dolar kazanarak Forbes dergisinin listesinde en fazla kazanan oyuncu oldu.

Forbes dergisine göre dünyanın en çok kazanan aktörleri:

1- Robert Downey Jr.: 50 yaşındaki Robert Downey Jr., 2015’in en çok izlenen filmler listesinde dokuzuncu sırayı alan “Avengers: Age of Ultron” filminden aldığı 80 milyon dolarlık ücretle liste başı oldu. Robert Downey Jr.’in ekrana ilk kez çıkışı beş yaşında, babasının yönettiği Pound filmi ile olmuştur. 1992 yılında oynadığı Chaplin filmindeki “Charlie Chaplin” rolü ile en iyi aktör dalında akademi ödülüne aday gösterilmiştir.

2- Jackie Chan: 61 yaşındaki Çinli aksiyon filmleri yıldızının son filmi “Dragon Blade” Çin’de 120 milyon ciro yaptı. Böylece, sanatçı yıllık 50 milyon dolar gelire ulaştı. Jackie Chan, sinemalar zinciri ve Segway elektronik bisikletlerinin satış haklarına da sahip.

3- Vin Diesel: Başarılı “Fast and the Furios” dizisiyle 3. Sıraya yükselen 48 yaşındaki Vin Diesel, 2015 yılında 47 milyon dolarlık kazancın sahibi oldu. Amerikalı sanatçı Riddick ve Triple X filmleriyle de tanınıyor.

4- Bradley Cooper: 41,5 milyon dolar
5- Adam Sandler: 41 milyon dolar
6- Tom Cruise: 40 milyon dolar
7- Amitabh Bachchan: 33,5 milyon dolar
8- Salman Khan: 33,5 milyon dolar
9- Akshay Kumar: 32,5 milyon dolar
10- Mark Wahlberg: 32 milyon dolar

Kaynak: elele.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...