Dolar Tarihi Zirveyi Gördü

Share

Piyasaların merakla beklediği AK Parti ve CHP görüşmesi sona erdi. Parti liderleri toplantı sonrasında herhangi bir açıklama yapmadı. Bunun üzerine, istediği açıklamayı alamayan piyasalarda TL satışı yaşandı. Güne 2,7760 seviyesinden başlayan dolar, 15.57 itibariyle 2,81’i aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Dolar/TL, saat 16.05 itibariyle 2,8145’e kadar yükseldi. Analistler, piyasadaki gidişatın yönü için resmi açıklamanın gelmesini beklediklerini söyledi. Dolar, genel seçimlerin ardından 8 Haziran 2015’te 2,8085’e kadar çıkmıştı. Görüşmelerin olumsuz sonuçlandığına yönelik haberler, borsada da sert satış getirdi. Borsa İstanbul’daki kayıp yüzde 2,5’e kadar çıktı.

Kaynak: CNN TÜRK

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...