DIY: Unutulmaz Tatil Hatırası

Share

Tatil, her ölümlünün rüyasıdır. Bu rüyayı yalnızca yaşamak yetmez; sonrası için de somut hatıralar edinmek vazgeçilmez kuraldır. Hem kendimize hem de sevdiklerimize unutulmaz tatil hatıraları hazırlama fikri, sizce de fazlasıyla cazip değil mi?

İhtiyacınız olan her şey bir yaz tatilinde saklı; tabii biraz da yaratıcılıkta. Ufak bir kavanozun içine (sahilde dolaşırken aşırdığınız) biraz kum koyun. Miktarı size kalmış. Daha sonra da dalgaların size getirdiği (ya da sizin zorla arayıp bulduğunuz) birkaç deniz kabuğunu, kumun üstüne yerleştirin.

Ufak bir parça kağıda bulunduğunuz tatil yerinin ismini yazın ve rulo haline getirerek ucunu pritt’leyin. Hasır iple de bağlayabilirsiniz size kalmış. Kıyıya vuran eski bir not edası taşıyan kağıdı kavanozun içine bırakın. Hatta biraz kumun içine de batırabilirsiniz.

Bir avuç kum, birkaç tane deniz kabuğu ve ufak bir not… Ve bitti bile. Sevimli tatil hediyeniz hazır.

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...