Spor Gündemi: Kartal Harakiri Yaptı

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

KARTAL HARAKİRİ YAPTI

Spor Toto Süper Lig’de 2.haftanın en dikkat çeken mücadelesinde Beşiktaş’la Trabzonspor, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. İkinci yarının başında Yusuf Erdoğan’la öne geçen Trabzonspor’a, Quaresma’nın golüyle cevap veren Beşiktaş, Q7’nin 4 dakika sonra gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Kalan sürede Erkan Zengin’le bir gol daha bulan Trabzonspor sahadan 2-1 galip ayrılırken, Beşiktaş sezonun ilk derbi mücadelesinde, kendi taraftarı önündeki ilk maçtan mağlubiyetle ayrıldı.

Kartal Leiva’da sona yakın

Öte yandan transfer çalışmalarını sürdüren siyah-beyazlılar, Liverpool’un Brezilyalı orta saha oyuncusu Lucas Leiva’yı kiralama konusunda sona yaklaştığı belirtilirken, Eskişehirspor’a Raheem Lawal için yapılan tekliflerden sonuç çıkmadığı öğrenildi.

FENERBAHÇE RİZE’DE TAKILDI

Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Yunan Atromitos takımını Robin Van Persie’nin tek golüyle geçen Fenerbahçe, Süper Lig’in ikinci haftasında konuk olduğu Çaykur Rizespor karşısında takıldı. Luis Nani-Robin Van Persie ortaklı bir golle öne geçen sarı-lacivertliler, yoğun yağış altında oynanan mücadelede her geçen dakika oyundan düştü ve üstünlüğü Çaykur Rizespor’a kaptırdı. Kjaer’in kendi kalesine attığı gol sonrası oyuna denge gelirken, ev sahibi ekibin çabaları başka gol getirmedi ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Rize’de yine penaltı krizi

Geçen hafta Gençlerbirliği maçının son dakikalarında kazanılan penaltıyı atma konusunda hocası Hikmet Karaman’la tartışan Kweuke F.Bahçe maçında atışı Deniz’e bıraktı. Geçen hafta beyaz noktadan golü bulan Kweuke’nin aksine Deniz, bu maçta Volkan’ı geçemedi.

Geçen haftaiçi düzenlediği basın toplantısıyla hocası Hikmet Karaman’dan özür dileyen Kweuke, buna rağmen 100 bin TL’lik ceza almaktan kurtulamadı.

Spor Toto Süper Lig bugün oynanacak Galatasaray-Osmanlıspor maçı dışında tamamlandı. Alınan sonuçlar şöyle:

Kasımpaşa 1-0 Başakşehir

Kayserispor 1-1 Torku Konyaspor

Bursaspor 0 – 1  Gaziantepspor

Eskişehirspor 4 – 2 Medicana Sivasspor

Antalyaspor 3 – 1Gençlerbirliği

Çaykur Rizespor 1 – 1 Fenerbahçe

31 YIL SONRA GELEN ŞAMPİYONLUK

İspanya Süper Kupası Finalinde, evinde 4-0 yendiği Barcelona ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Athletic Bilbao, Süper Kupa’nın sahibi oldu. Bask ekibi 31 yıl sonra İspanya Süper Kupası’nı kazanarak 1984’ten sonra ikinci kez bu kupanın sahibi oldu.

JUVENTUS’TAN ŞOK BAŞLANGIÇ

İtalya Serie A’da heyecan başlarken, geçtiğimiz 4 sezon boyunca şampiyonluğu kimseye bırakmayan, geçen sezon da Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı gösteren Juventus, lige evinde kötü bir başlangıç yaptı. Carlos Tevez, Arturo Vidal, Andrea Pirlo gibi isimlerini kaybeden Juventus, ligin ilk haftasında evinde Udinese’ye 1-0 yenilerek Serie A’da yeni sezona mağlubiyetle girdi. Ocak 2013’te alınan İnter mağlubiyetinden bu yana evinde 47 maçtır kaybetmeyen siyah-beyazlılar, bu karşılaşmada sakat oyuncuları Khedira, Marchisio gibi oyuncularını fazlasıyla aradı.

CHELSEA POGBA İÇİN ÇILDIRDI              

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea, Juventuslu Pogba için çılgın bir teklifte bulundu. Pogba için İtalyan ekibine Cuadrado, Hazard ve Willian’ın içinde bulunduğu 96 milyon euroluk bir takas teklifinde bulunan İngiliz ekibi, Menajer Jose Mourinho’nun yoğun isteği doğrultusunda Fransız orta saha oyuncusunu kadrosuna katmak istiyor. Kadrosunda rotasyon sıkıntısı çeken Juventus’un bu teklife sıcak bakabileceği belirtiliyor.

BELÇİKA’DA ZAFER HAMİLTON’IN

Formula 1’de sezonun on birinci yarışı olan Belçika Grand Prix’inde Mercedes AMG Petronas duble yaparak bir yarış aradan sonra tekrar podyumun zirvesine yerleşti. Pilotlar sıralamasında lider konumunda olan Lewis Hamilton ilk sırayı alırken, Nico Rosberg de yarışı ikinci sırada tamamladı. Lotus’tan Roman Grosjean ise yarışı 3.sırada tamamlayarak podyumun son basamağında yer aldı.

Lewis Hamilton, aldığı 25 puanla 227 puana ulaşarak pilotlar sıralamasındaki liderliğini korurken, Nico Rosberg ile arasındaki farkı da 28’e çıkartmayı başardı. Yarıştaki ikincilikle birlikte 18 puanı kazanan Nico Rosberg ise 199 puana ulaşarak ikinciliği sürdürüyor.

YİNE TÜRKİYE YİNE DOPİNG SKANDALI

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Aslı Çakır Alptekin’e doping yaptığı gerekçesiyle 8 yıl men cezası verdi. CAS ayrıca Türk sporcunun 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda kazandığı altın madalyayı da geri aldı. 2012 yılında Londra’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye 1500 metre finalinde Alptekin, 4.10.23’lük derecesiyle birinci, Gamze Bulut 4.10.40’la ikinci olarak Türk spor tarihinde en büyük başarılardan birine imza atmışlardı.

Altın Gamze Bulut’a

Aslı Çakır Alptekin’in kazandığı altın madalya, aynı yarışta ikinci olan Gamze Bulut’a verilecek. Ayrıca madalyasının CAS tarafından geri alınmasıyla birlikte, Alptekin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden ödül olarak aldığı 1000 cumhuriyet altınının tümünü geri vermek durumunda.

Bu haftaki spor gündeminin sonunda, vatanı için canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz için Beşiktaş-Trabzonspor maçı öncesinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda açılan bu dev ve anlamlı pankarta yer vermek istedik.

Memleketi yöneten ve yönettiğini sanan herkesin aklını başına alarak bu olaylara bir son vermesi dileğiyle.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...