Avustralyalı Kız Aralıksız 10 Gün Uyuyabiliyor

Share

Avustralyalı 19 yaşındaki kız, bir anda uykuya dalıp en az 10 gün uyuyor!

Milyonda bir görülen bir hastalık olan Klein-Levin hastalığından mustarip Avustralyalı genç kız uyanmadan 10 güne kadar uyuyabiliyor.

Hiçbir tedavisi olmayan hastalık, nedensiz yere bir anda ortaya çıkıp 19 yaşındaki genç kızı haftalarca yatağa bağlayabiliyor.

Daily Mail’e konuşan Green “Hastalık geldiğinde kafam bulanıklaşıyor ve ondan sonra kendimden geçiyorum. Genellikle 10 gün civarı uyuduğum için daha sonra uykusuzluk hastalığına yakalanıyorum. Bu yüzden kendime gelmem en az 2 hafta sürüyor” dedi.

Green’e 3 sene önce kan testleri, beyin taramaları, MRI ve değişik ilaçları deneyimlemesi sonucunda Klein-Levin hastalığının teşhisi konulmuş. Milyonda bir görülen hastalığın kurbanları günde 12-18 saat arası uyuyup geri kalan zamanda da uyur vaziyette bulunuyor.

Green, “Tek seferde haftalarca okulu kaçırdım, en yakın arkadaşımın doğum günlerini kaçırdım, işimi kaçırdım. Bu hastalık her şeyi aksatıyor” diyor. Birçok önemli sınavı kaçırdıktan sonra okulu bırakan genç kız , şu anda Flinders Üniversitesinde okuyor ve satış asistanı olarak çalışıyor.

Şimdiye kadar 35 kere hastalığa yakalanan ve toplamda hayatının bir yılını kaybeden Green “Hastalığa ilk yakalandığım zamanlar ayda bir olarak uzun süreli uyurken artık bu durum daha azaldı ama bunun olmasını önlemek için yapabileceğin hiçbir şey yok. Okulu bırakmanın ya da alkolden uzak durmanın hiçbir etkisi olmadı” diye konuştu.

Hastalığın 30 yaşına doğru etkisini azalıyor ama o zamana kadar genç kızın yapabileceği bir şey yok.

Hürriyet

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...