iPhone 6s Tanıtım Tarihi Açıklandı!

Share

Apple, uzun bir süredir konuşulan yeni iPhone modellerinin tanıtılacağı etkinlik için bugün davetiyeleri göndermeye başladı. “Hey Siri, give us a hint” adı altında düzenlenecek olan bu etkinlikte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinin yanında, sportif bir görünüme sahip iPhone 6c modelinin de tanıtılacağı söyleniyor.

Apple’ın göndermiş olduğu davetiyeye göre iPhone 6s modelleri ve yeni Apple ürünleri 9 Eylül tarihinde San Fransisco’da bulunan Bill Graham Civic Auditorium’da Amerika saati ile 10:00’da tanıtılacak.

Sesli asistan Siri’ye etkinliğin sloganı olan “Hey Siri, Bize Bir İpucu Ver” sorusunu yönelttiğinizde, Siri’nin 9 Eylül ile size söyleyecekleri var.

iPhone 6s özellikleri nasıl olacak?

Şimdiye kadar ortaya çıkan söylentilere göre iPhone 6s, 14nm teknolojisi ile üretilmiş Apple A9 işlemciye, 2 GB RAM’e, 4K video kaydı yapabilen 12 Megapiksel kameraya ve MacBook ve Apple Watch’ta kullanılan Force Touch özellikli ekrana sahip olacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 4.7 inç ve 5.5 inç büyüklüğünde iki farklı iPhone 6s modelinin tanıtılması bekleniyor.

Apple Watch Sport modeli, renkli iPhone 6c modeline yönelik sinyaller veriyor. Apple, polikarbon malzeme kullanılarak fiyat açısından daha uygun bir iPhone 6c modeli ile karşımıza çıkabilir. Ancak sızıntılara göre iPhone 5c halefi olan iPhone 6c, düşük donanım yerine iPhone 6 ile aynı donanım özellikleri ile gelecek.

Hey Siri, give us a hint etkinliğinde Apple’ın, iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone 6c modellerinin yanında yeni nesil Apple TV’yi ve iOS 9’un yeni özelliklerini tanıtması bekleniyor.

iOS 9 ne zaman gelecek?

iOS 9 güncellemesinin iPhone etkinliğin sonrasında veya tam 1 hafta sonra yayınlanması bekleniyor. Apple henüz iOS 9 GM sürümünü dağıtmadığı için bu konu hakkında yorum yapmak çok zor. Etkinlik sonrası ayrıca iMac ve MacBook modelleri için OS X El Capitan Final sürümü yayınlanacak.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...