Yeni Zelanda’nın Yeni Bayrak Adayları Belli Oldu

Share

Yeni Zelanda’da ülkenin yeni bayrağını belirlemek için yapılan yarışmanın dört finalisti seçildi.

Tasarımcı Kyle Lockwood’a göre Gümüş Eğreltioğtu (siyah, beyaz ve mavi) “160 yıldan uzun süredir Yeni Zelanda sembolü oldu ve birçok kuşak tarafından gururla takıldı.

Kyle Lockwood’un ikinci tasarımı Gümüş Eğreltiotu (Kırmızı, Beyaz ve mavi) Eğreltiotunun sağında güney haçı takımyıldızını temsil eden dört yıldız bulunuyor.

Alofi Kanter’in Gümüş Eğreltiotu. Kanter tasarımın “güçlü ve basit” olduğunu söylüyor.

Tasarımcı Andrew Fyfe “Bayrağımız gibi eğreltiotu da açılıyor” diyor. Fyfe “Açan eğreltiotu yeni hayatı, büyümeyi, gücü ve barışı temsil ediyor.” diye konuşuyor.

Ancak Yeni Zelandalılar sosyal medyadaki yorumlarında finale kalan tasarımları pek beğenmediler, hatta sıkıcı buldular.

Halktan gelen tasarımların katıldığı yarışmada seçimin bir kurul tarafından yapılması da tepki çekti.

Dört tasarımın üçünde ülkenin ulusal sembollerinden gümüş eğreltiotu kullanılıyor.

Dördüncüde ise Yeni Zelanda Adaları’nın yerli halkı Maorilerin sembolü olan, açılan eğreltiotu yer alıyor.

Yeni Zelandalılar bu yıl yapılacak referandumda en beğendikleri tasarımı seçme şansına sahip olacak.

Gelecek yılsa beğenilen tasarım ile mevcut bayrak arasında bir seçim yapmak için sandık başına gidecekler.

BBC

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...