Uzay Hakkında 9 İlginç Bilgi

Share

Uzay birçoğumuza sonsuz boşluk olarak öğretildi. Bugün bilim insanları uzayın sınırlarına ulaşmayı ve ne kadar derin olduğunu bulmaya çalışıyor. Ancak halen Dünya’mıza yakın yerlerde de bilmediğimiz ve halen keşfedilmeyi bekleyen binlerce durum söz konusu.

Ancak bu yazıda sizlere, uzay ve gezegenler hakkında bazı ilginç bilgiler paylaşmak istiyoruz.

Uzay ve gezegenler hakkında ilginç bilgiler;

1- 1977 yılında 72 saniye uzaydan ilginç ve belirli bir mantıkta sinyaller alındı ancak bir daha kaynağı bulunamadı. İnternette WOW sinyali olarak aratırsanız çıkacaktır.

2- Samanyolu Galaksisi’nde yaklaşık 2 milyar gezegenin Dünya’ya benzediği tahmin ediliyor.

3- Dünya çevresinde 22 bin adet insan yapımı uydu ve cisim var.

4- Eğer uydumuz Ay olmasaydı günler sadece 6 saat olurdu. Bu da fırtınalara ve dolayısıyla sellere neden olur, Dünya yaşanmaz bir yer olurdu.

5- Kendi etrafında en hızlı dönen gezegen Jüpiter’dir. (Güneş Sistemi)

6- Jüpiter, helyum ve hidrojenden oluştuğu için iniş yapılamaz. Kısacası Jüpiter’in yüzeyi yoktur.

7- Bilim insanları evrende 200 milyar galaksi ve içlerinde yaklaşık 200 milyar yıldız olduğunu tahmin etmektedir. (Büyüklüğü siz düşünün)

8- Olympus Mons yaklaşık 21 km uzunluğuyla Güneş Sistemi’nin en yüksek noktasıdır ve Mars’ta yer alır. Uzunluğu Mars’ın atmosferini bile geçer.

9- Televizyonlardaki karıncalanma 13.7 milyar yıl önceki büyük patlama sonrası meydana gelen radyasyon kaynaklıdır.

Haber Uzay

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...