Boeing 737 Havada Ambulans Uçakla Çarpıştı

Share

Kayıp olan Senegalair’e ait Hawker tipi ambulans amaçlı kullanılan iş jetinin Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı ile çarpıştığı belirlendi. Ambulans uçak düşerken, Ceiba Havayolları’na ait 737 acil iniş yaptı.

Dakar’dan kalkan Ceiba Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, 35 bin feet (yaklaşık 11 bin 300 metre) irtifada uçarken yolcular çarpma sesi duydu. Uçak, en yakın havalimanı olan Malabo (Ekvator Ginesi) Havalimanı’na acil iniş gerçekleştirdi. Yapılan ilk incelemede, Boeing 737-800 tipi uçağın kuyruk bölümünde hasar görüldü.

Olayın ardından araştırma başlatıldı. Hava trafik kontrol verileri incelendiğinde, Atlantik Okyanusu üzerinde meydana gelen olayda, bir Fransız hastayı taşıyan Senegalair şirketine ait Hawker Siddeley HS-125 tipi bir iş jetinin radardan kaybolduğu bildirildi. Bölgeye arama kurtarma ekipleri yönlendirildi. Ambulans uçakta ikisi uçuş ekibi toplam 5 kişinin olduğu açıklandı.

BAKAN DOĞRULADI

Senegal Turizm ve Havacılık Bakanı Maimouna Ndoye Seck, yaptığı açıklamada kazayı doğrulayarak iki uçağın havada çarpıştığını söyledi. Bakan, Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’dan Senegal’e hasta taşıyan Senegal Air’a ait ambulans uçağın Atlantik Okyanusu’nda aranmasına devam ettiğini, kazayla ilgili olarak araştırma komisyonunun kurulduğunu belirtti.

DHA

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...