Gençler İçin Yetişkin Olma Yaşı Artık 29

Share

İngiltere’de yapılan araştırmaya göre gençler artık kendilerini 30 yaş arefesinde yetişkin hissediyor. Ve hayata atılmak için acele etmiyorlar.

Gençler için yetişkin olma yaşı artık 29. Bu sonuç, İngiltere’de 18 yaş üstü 2 bin kişiyle yapılan araştırmada elde edildi. 18 yaşında reşit olsalar da gençler artık, 11 yıl sonra yani 29 yaşında yetişkin olduklarına inanıyor. Aileyle daha uzun süre yaşamak, bilgisayar oyunları oynamak, çocuk filmleri izlemek ve iş bulmakta isteksizlik, gençlerin yetişkin gibi hissetmemelerinin ana nedenleri.

Araştırmaya göre, gençler, yetişkinlere ait sorumlulukları üstlenmelerini sağlayan kararlar aldıktan sonra kendilerini yetişkin olarak görmeye başlıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 68’ine göre, bir evinin olması yetişkin olmanın en büyük işareti. Yüzde 68 ebevyn olmakla, yüzde 52 de evlenmekle yetişkinliğe adım atıldığı görüşünde.

Bu noktaya kadar gençler, yaşa bakmaksızın kendilerini hala ergen olarak görüyor. Büyümenin yıllardan çok, evlilik, çocuk sahibi olmak ve ev satın almak gibi önemli dönüm noktalarıyla ilgili olduğuna dikkat çekilirken, bu olayların her biriyle, sorumluluk üstlenme ihtiyacı ve yetişkin olma durumunun belirlediği kaydediliyor.

Araştırma, aileden ayrılmak, evlenmek ve çocuk sahibi olmak için acele etmeyen gençlerin sayısının arttığını da gösteriyor.

NTV

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...