iPhone 6S Tanıtıldı! İşte Özellikler ve Fiyatı

Share

Apple, merakla beklenen telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı tanıttı.

Tasarımsal açıdan iPhone 6 ile aynı olan iPhone 6s güçlendirilmiş donanımı ve 3D Touch özelliği ile farkını ortaya koyuyor. Apple, her iki yılda bir duyurulan tüm “s” serilerinde olduğu gibi, iPhone 6s için de büyük bir hamle yaptı.

iPhone 6s, yaklaşık 3 yıldır devam eden 1 GB RAM donanımından kurtulup 2 GB RAM’e geçiş yapan ilk iPhone modeli olarak karşımıza çıktı. iOS 9 ile gelen bölünmüş ekran desteğinin 2 GB RAM LPDDR4 ile daha stabil çalışması, Apple’ı bu konuda hamle yapmasını gerektiriyordu.

iOS’in internet tarayıcısı olan Safari’de, bildiğiniz gibi 1 GB RAM yüzünden çökmelere veya arka planda açık olan uygulama ağırlığına göre geri dönüşte sayfa yenileme sorununa ev sahipliği yapıyordu. Ancak, 2 GB RAM ile birlikte bu tür sorunlar ortadan kalkacak ve iPhone 6s kullanım kalitesi artacak.

iPhone 6s, işlemci performansı ile iddialı!

Apple, iPad Air 2 modeli ile ilk defa 3 çekirdekli bir işlemciye geçiş yapmıştı. iPhone 6s işlemcisi ise yine 2 çekirdekli bir yapıya sahip. iPhone 6s modeline Apple A9 işlemci eşlik ediyor. iPhone 6s grafik biriminde ise PowerVR GXA6850 yer alıyor.

iPhone 6s, daha kalın bir tasarıma sahip!

iPhone 6s, iPhone 6’ya göre biraz daha kalın bir yapıya sahip. Bu kalınlık muhtemelen 3D Touch teknolojisi ve Ion-X ekran kororumasından kaynaklanıyor. iPhone 6s, 138.1 x 67 x 7.1 mm boyutlarına sahip.

iPhone 6s, 4.7 inç büyüklüğünde 750 x 1334 çözünürlüğünde Retina HD ekran ile geliyor. iPhone 6s’in ekranı 326 ppi, 1400:1 kontrast oranı ve 500 cd/m2 maksimum parlaklık değerine sahip.

Apple, 2. nesil Touch ID parmak izi okuma teknolojisine iPhone 6s modelinde yer veriyor. Yenilenen Touch ID teknolojisi artık parmak izini daha hızlı okuyor.

Apple, iPhone 6s kamerası 12 Megapiksel!

Apple, yıllardır iPhone modellerinde kullandığı 8 Megapiksel çözünürlüğündeki iSight kamerayı iPhone 6s ile üst seviyeye çekiyor. iPhone 6s kamerası 12 Megapiksel çözünürlüğünde. 12 Megapiksel çözünürlüğündeki kamera 4K video kaydı yapabiliyor. Yeni Retina True Tone Flash, iPhone 6s modelinde dikkat çeken yeniliklerden.

Apple, iPhone 6s ön kamerasında da yenilik yaptı. iPhone 6s, 5 Megapiksel çözünürlüğünde bir ön kamera ile geliyor. iPhone 6s ön kamerası, yazılımsal flaş ve Full HD video kaydı yapabiliyor.

iPhone 6s, 3D Touch teknolojisi ile 3 farklı basınç seviyesi sunuyor!

İlk olarakMacBook ve Apple Watch modellerinde karşımıza çıkan Force Touch teknolojisi, iPhone 6s ile bir sonraki aşamaya geçiyor. Apple, iPhone 6s ile 3D Touch adını verdiği yeni bir teknolojiye yer veriyor ve bu teknoloji 3 farklı dokunma şiddetine duyarlı şekilde çalışıyor. Örnek olarak, 3D Touch ile kamerada hafif dokunularak yakınlaştırma, orta şiddette dokunularak odaklama ve şiddetli dokunularak uzaklaştırma yapılabilir.

iPhone 6s bataryası 1810 mAh değerine sahip. iPhone 6s’in daha az enerji tüketen Apple A9 işlemci sayesinde tam dolu şarj ile rahatlıkla 1-1.5 gün kullanım ömrü sunacağını söyleyebiliriz. Apple, 16/64/128 GB depolama seçeneklerini iPhone 6s ile sunuyor.

4G LTE Advanced teknolojisine sahip iPhone 6S, 4.5G destekliyor. Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac veBluetooth 4.1 bağlantılarına sahip olan iPhone 6s, veri transferi ve şarj için Lightning girişini kullanıyor. Apple, iPhone 6s ile uzay grisi, gümüş ve altın renk seçeneklerinin yanında, Rose Gold seçeneğini de dahil ediyor.

iPhone 6s fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 6s 25 Eylül’de anavatanı Amerika’da satışa sunulacak. iPhone 6s 16 GB modeli 199 dolar, iPhone 6s 64 GB modeli 299 dolar ve iPhone 6s 128 GB modeli 399 dolar fiyat etiketine sahip olacak. iPhone 6s fiyatı ile Türkiye’de el yakacağını söyleyebiliriz. Yükselen dolar kurunun iPhone 6s Türkiye fiyatına nasıl yansıyacağını kestirmek güç.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...