Kraliçe 2. Elizabeth 63 Yılla Tahtta Kalma Rekoru Kırdı

Share

89 yaşındaki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth 63 yıl 216 günden beri İngiltere tahtında oturuyor. Kraliçe 2. Elizabeth 63 yıllık taht süresi ile Kraliçe Victoria’yı geride bırakarak en uzun süre tahtta oturan İngiltere Hükümdarı oldu.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, bugün Kraliçe Victoria’yı geride bırakarak Britanya tarihinin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı olarak tarihe geçti. Tacı 25 yaşındayken 6 Şubat 1952’de hayatını kaybeden babası Kral 4. George’dan devralan Kraliçe, 89 yıllık yaşamının neredeyse tamamını kraliyete adadı.

Kraliçe 2. Elizabeth, tahtta bulunduğu süre boyunca Winston Churchill’den David Cameron’a kadar toplam 13 İngiliz Başbakanı gördü. Kraliçe’nin 1953 yılındaki taç giyme töreni, televizyondan canlı yayınlanan ilk kraliyet taç giyme töreni oldu.

Skandallar, krizler ve imzasını taşıyan reformların başarıyla üstesinden gelen 2. Elizabeth, ilerleyen yaşına rağmen popülerliğini korumaya devam ediyor. Kraliçe Elizabeth, Independent ve Sunday Times gazetelerinin son hazırladıkları anketlerde gelmiş geçmiş en büyük ve en sevilen hükümdar seçildi. Kraliyet ailesinin hanedanı tahta oturma rekorunu kırdığı gün İngiliz Gazetelerinin birinci sayfalarını süsledi.

Kraliçe Elizabeth ve Kraliyet ailesi, ülke turizmi için de büyük önem taşıyor. Ekonomistler, Kraliyet ailesinin İngiltere ekonomisindeki ağırlığını 88 milyar dolar olarak hesapladı. Kraliyet ailesinin servetiyse 35 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. İngiltere devletinin başı Kraliçe Elizabeth, İngiliz Milletler Topluluğu’na dahil 53 ülkenin 16’sının da lideri konumunda yer alıyor.

CNN, 7

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...