Demir Demirkan Yeni Single ile karşımızda: “Günahı Boynuma”

Share

Yıllardır ekibi ve gitarıyla gönlümüzde dokunmadık yer bırakmayan müziğin sert güzidesi Demir Demirkan, son yıllarda yöneldiği “single” çalışmalara 2015’in sonbaharına girdiğimiz şu günlerde bir yenisini daha ekledi. “Günahı Boynuma” 11 Eylül 2015’te dijital platformlarda yerini aldı.

Demir Demirkan’ı canlı canlı dinleyen biri olarak şunu söylemeliyim ki sahnesi ve müziğe, gitara hakimiyeti oldukça ileri düzeyde. Gitar sanki onun bir uzvu. Dolayısıyla gitara yeni başlayanların hayallerini fazlasıyla süsleyen bu adam müzik üretmeye devam ediyor ve yeni bir şarkıyla yeniden kulaklarımızda.

Şarkıya gelirsek, Demir’in alışılageldik bir sözlü girişi var. Kıyım kıyım gitar riffleri, iddialı sözler ve sert davul vuruşlarıyla şarkıya “sağlam” bir giriş yapıyoruz. Demir Demirkan’ın şarkı sözleri kıyısından köşesinden “isyan”ın etrafında dolaşıyor. Sözlerin son günlerde yaşanan üzücü toplumsal olaylara ve ölümlere dokunduğunu söylemek biraz zor. Ancak resmi sayfasında belirttiğine göre Demir Demirkan bu olaylara tepkisini, isyanını dışarıya bu sözlerle vurmuş. İnsanların birbirinden uzaklaştırılmaya çalışıldığı, gönül gözlerinin kapandığı ve ölümlerin sıradanlaştırılmaya çalışıldığı şu günlerde Demir Demirkan’ın bu çalışmasıyla belki de bir uyanma yaşayabiliriz. Kim bilir?

Genel itibariyle klasik çizgisini bozmamış Demir Demirkan. Biz kendisini bu müziğiyle seviyoruz elbet. Ancak farklı işler yapmasını isteyen dinleyicileri olur mu? Sanmıyorum. Şunu söylemeden geçemeyeceğim, albümde Demir’in müziğine has enstrümanlar haricinde yaylılar da kullanılmış. Bu anlamda biraz alışıldık çizgiden çıktığını belirtebiliriz Demir’in.

O ürettikçe biz dinlemeye devam edeceğiz.

 

Gökhan Eroğlu

Muğla Üniversitesi Edebiyat bölümü mezunu. Öğretmen ve idareci. Halen açiktan Medya ve İletisim okumaktadir. Metrobüsü bir şeyler okuyabilmek için kullanan tek insan. Müzik üzerine konuşmayı sever. Ayrıca motorsporlari ve özellikle Formula 1'i yıllardır yakından takip eder. 2005'te ilk Türkiye GP'de görev almıştır. Üniversite yıllarında kendisine sunuculuk ve radyoculuk yaptırmış bir ses tonuna sahiptir.

You may also like...