Citroen Cactus M Konsept

Share

Citroen, C4 Cactus temel alınarak geliştirilen, renkli ve eğlenceli konsepti Cactus M’i Frankfurt Fuarı’nda tanıttı.

Cactus M her tür arazide kullanıma imkan tanıyan, sportif bir keyif aracı olarak tasarlanmış. Aracın şişkin çamurlukları daha kompakt ve kaslı bir görünüm yaratırken, dik ön cam, yükseltilmiş gövde dinamik bir görünüm oluşturuyor.

Kapılar, Cactus modelindeki gibi Airbump olarak tasarlanmış ve TPU (termo-plastik poliüretan) kaplamalarıyla aynı konsept kullanılmış. İlk defa Citroen tarafından geliştirilen ve isim hakkı alınan Airbump aracı şehir içinde oluşabilecek ufak darbelerden koruyor. Hem estetik hem de fonksiyonel bu içi hava dolu kapsüller aracı adeta ikinci bir deri gibi kaplıyor.

Gövdenin yanlarındaki büyük Airbump’lı kapılar, hafiflik hissi ve koruyucu bir dokunuş katarken aynı zamanda aracın imzası haline geliyor. Kabinin tamamıyla açık olduğu konsept sörf dünyasından alınan ilhamla koltuklar dalış kıyafetine benzer bir stilde tasarlanmış; konfor ve suya dayanıklılık açısından da canlı renklerde neopren kumaşla kaplanmış.

Konsept otomobilde tavan uzantısı, yolcuların sörf tahtası gibi ekipmanlarını bağlamalarını sağlıyor.

Araçta surfboards ve wakeboards’ların kolay yüklenebilmesi için arkada ayrı bir bölme yer alıyor. Cactus M’in üzerini örten tente ise aynı zamanda çadır olarak da kullanım şansı veriyor.

Aracın yatağa dönüşebilen modüler kabini ve çadır olabilen tavanı kamp aktiviteleri için de oldukça pratik. Yenilikçi bir şişirme sistemine sahip bu tavan aynı zamanda yağmurlu havalarda koruma sağlıyor.

Konseptin dokunmatik ekranı ve Easy Push sistemi gibi günlük kullanıma uygun teknolojileri ise C4 Cactus modelinden geliyor.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...