Elektrikli Rolls-Royce Geliyor!

Share

Dünyanın en prestijli otomobil markaları arasında yer alan Rolls-Royce, her ne kadar tasarımında geçmişinden taviz vermese de, teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor ve yarıştan geri kalmıyor.

Uzun süredir Rolls-Royce tarafından alternatif yakıtlar üzerinde çalışmalar yapıldığı biliniyordu. Özellikle 2011 yılında ilk kez detayları paylaşılan 102EX konsepti de markanın bu konudaki ısrarının örneği olarak sürekli gündemdeki yerini korudu.

İngiliz üreticinin ilk elektrikli otomobili merakla beklenirken, marka yöneticileri henüz yeterli menzil mesafesinin yakalanamaması ve uzun şarj süreleri nedeniyle projeyi birkaç kez ertelediler. Her ne kadar seri üretim planı ertelense de konsept üzerindeki geliştirmeler devam etti.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda marka elektrikli araç konusunda geldikleri noktayı açıklarken, marka yöneticileri Rolls-Royce logosu altında bir elektrikli araç hedefine yaklaştıklarını bildirdi.

Elektrik bataryaları konusundaki hızlı gelişmenin umut verici olduğunu belirten marka CEO’su Torsten Muller-Otvos, şarj süresi ve menzil konusu çözüldüğü anda aracın üretilebileceğini açıkladı. Otvos, aracın plug-in hibrid veya tamamen elektrikli bir araç olup olmayacağına ise henüz kesin bir karar vermediklerini belirtti.

CNN

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...