Spor Gündemi: 2015/38

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

ASLAN DEVLER LİGİ’NİN YARASINI TRABZON’DA SARDI

UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçları geçtiğimiz hafta Salı ve Çarşamba günü oynanan maçlarla start aldı. Bu turnuvadaki tek temsilcimiz olan Galatasaray,  C Grubu’ndaki ilk maçında evinde Atletico Madrid’e 2-0 mağlup oldu. İspanyol ekibine galibiyeti getiren golleri Antoine Griezmann kaydetti.

Grubun diğer maçında ise Benfica evinde Astana’y 2-0 mağlup etti.

Bu mağlubiyetin ardından ligde haftasonu Trabzonspor’la deplasmanda karşılaşan Galatasaray, rakibinin üstün oyununa cevap vermekte zorlansa da, Mbia’nın kendi kalesine attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak 3 puanı almayı başardı.

Burak şoku!

Galatasaray’ın en golcü ismi Burak Yılmaz, Trabzonspor maçının 64. dakikasında sağ baldırından sakatlanarak oyundan çıktı. Yıldız oyuncu en iyi ihtimalle önümüzdeki iki maçta forma giyemeyecek.

Sarı kırmızılıların golcü futbolcusu Burak Yılmaz, karşılaşmanın 64. dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. Sahayı sedyeyle terkeden ve karşılaşmanın geri kalan dakikalarını yedek kulübesinde izleyen Burak Yılmaz’a yapılan ilk kontrol sonucunda adalesinde yırtık olduğu tespit edildi.

İlk belirlemelere göre en az 10 gün oynamayacak olan Burak, ligdeki Gaziantepspor ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Astana maçlarında forma giyemeyecek.

KANARYA KOLTUĞU KORUDU

Hafta içi UEFA Avrupa Ligi’nde evinde Molde’ye 3-1 yenilerek şok bir başlangıç yapan sarı-lacivertliler, ligde Bursaspor’u mağlup ederek moral buldu ve liderliğini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu’nun 5. hafta karşılaşmasında Bursaspor’u konuk eden Fenerbahçe, sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde oynanan mücadelede Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren golleri 20. dakikada Nani ve 79. dakikada Robin van Persie kaydetti. Bursaspor’un tek golü ise 63. dakikada Tomas Necid’den geldi.

Fenerbahçe 13 puanla liderliğini sürdürürken, Bursaspor 3 puanda kaldı.

Lazar Markovic ilk kez

Fenerbahçe’nin Bursaspor maçında Lazar Markovic, ilk kez 11’de şans buldu. Sırp oyuncu performansıyla göz doldururken, Nani’nin attığı golde asist yaptı.

Spor Toto Süper Lig’de 5.hafta bugün oynanacak Gençlerbirliği-Beşiktaş mücadelesiyle tamamlanacak. Geride kalan sonuçlar şu şekilde:

İstanbul Başakşehir FK 2-0 Akhisar

Mersin İY 0-4 Osmanlıspor

Trabzonspor 0-1 Galatasaray

Ç.Rizespor 5-1 Antalyaspor

Eskişehirspor 0-3 Kasımpaşa

Sivasspor 0-0 Konyaspor

Fenerbahçe 2-1 Bursaspor

Gaziantepspor 1-0 Kayserispor

AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ İSPANYA

Avrupa’da zirve İspanya’nın…

Matadorlar, Fransa’nın Lille kentinde yapılan finalde Litvanya’yı yanına bile yaklaştırmadan 80-63 yendi ve altın madalyayı boynuna geçirdi.

Yarı finalde ev sahibi Fransa’ya karşı Pau Gasol’un 40 sayılık inanılmaz performansıyla kazanan ve finalde de Litvanya’yı geçen İspanya 4. şampiyonluğuna ulaşırken son 4 Avrupa Şampiyonası’nda 3. kez altın madalyayı kazandı.

Pau Gasol 25 sayı 12 ribaunt 4 asist ile yıldızlaşırken Llull 12 sayı 6 ribaunt 5 asist, Fernandez 11 sayı ile mücadele etti. Litvanya’da Seibutis ve Kalinetis’in 13′er sayısı yeterli olmadı.

Turnuvanın üçüncülük maçında ise Fransa, Sırbistan’ı 81-68 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Turnuvada ilk 5 sıralaması şu şekilde gerçekleşti:

  1. İspanya
  2. Litvanya
  3. Fransa
  4. Sırbistan
  5. İtalya

SİNGAPUR’DA VETTEL VE FERRARİ’NİN DÖNÜŞÜ

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda sezonun 13. yarışı Singapur Grand Prix’sine, Ferrari pilotu Sebastian Vettel damgasını vurdu. İtayan ekibine 3 yıl aradan sonra pole pozisyonunu getiren Alman pilot bu sezonki 3. zaferini elde etti. Yarışta ikinci sırayı Red Bull-Renault’tan Daniel Ricciardo alırken, 3. sırada ise Ferrari’nin Fin pilotu Kim Raikonnen yer aldı.

Şampiyonada lider durumda bulunan Lewis Hamilton 5.sırada başladığı yarışta gaz pedalı sorunu nedeniyle yarışı tamamlayamadı. Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg ise 4.sırada finish gördü.

Formula 1 Dünya Şampiyonası, Japonya’da 27 Eylül’de koşulacak sezonun 14. etabıyla devam edecek.

Singapur’da esrarengiz kişi

Yarışın 38. turunda, piste kimliği belirsiz bir kişi girdi ve yarış güvenliğini tehlikeye soktu. Sebastian Vettel’in “Pistte bir adam var” diye uyarıda bulunduğu farkedilirken, güvenlik aracı piste girdi. Bariyerlere yakın bir şekilde yürüyen kişi, bir süre sonra kendiliğinden pistten ayrıldı ve yarış devam etti. Öte yandan yarışı Sebastien Vettel ilk sırada tamamladı.

ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR

Real Madrid’den alkış toplayan hareket.

Macaristan’da polisten kaçarken Macar bir kadın kameramanın çelme takması sonucu 7 yaşındaki çocuğuyla birlikte yere düşen ve görüntüleri yayınlandıktan sonra İspanya’daki futbol antrenörleri eğitim okulu “Cenafe”nin girişimi ile Münih’ten Madrid’e getirilen Suriyeli sığınmacı Osama Abdul Mohsen de Santiago Bernabeu Stadı’nda maçı izledi.

Suriye’de 1. Lig takımlarından El Fotuwa’nın direktörü olan Mohsen, Real Madrid kulübünün davetlisi olarak maçı iki çocuğu ile VIP tribününden takip etti. Asoma Abdul Mohsen’in oğlu ise Cristiano Ronaldo’nun elini tutarak maça çıktı. Cristiano Ronaldo da Granda maçı öncesi Macar gazetecinin çelme taktığı mültecinin 8 yaşındaki oğlu ile birlikte sahaya çıktı.

EL CLASİCO TEHLİKEDE

İspanya’da ayrılması gündemde olan Katalonya, Barcelona ve Espanyol’un ligden atılmasına neden olabilir. Bu durumda tüm dünyanın büyük heyecanla izlediği ‘El Clasico’ tarihe karışabilir.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Katalonya’da yaklaşan ve bir bağımsızlık referandumuna dönüştürülen seçimler nedeni ile İspanya Yüksek Spor Konseyi (CSD) yetkilileri bir açıklama yaptı. Konsey yetkililerine göre, özerk bölgelerden birinin İspanya’dan ayrılmayı seçmesi halinde özerk yönetimlere ait tüm futbol kulüplerinin otomatikmen ligden atılması gündeme gelecektir denildi.

Bu durumda Katalonya Özerk Bölgesi’ne ait La Liga’da temsil edilen Barcelona ve Espanyol kulüpleri İspanya 1. Ligi’ne dahil edilmeyecek. Böylece Barcelona ile Real Madrid karşılaşmaları ile ünlü ‘El Clasico’ tarihe karışacak.

Barcelona Kulübü’nün La Liga’dan atılıp atılmayacağı konusundaki ilk önemli adım önümüzdeki hafta 27 Eylül’de yapılacak olan Katalonya genel seçimlerinde atılacak. Bağımsızlık isteyen partilerin seçimleri kazanması halinde bir yıl içinde bir bağımsızlık programı uygulanıp yürürlüğe koyulacak.

Barcelona’nın La Liga’dan atılması durumunda, Katalan kulübünün Fransa Ligue 1’de mücadele edebileceği de konuşuluyor.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...