iPhone’lara Hack Uyarısı

Share

App Store’de yer alan 300’den fazla uygulamada bulunan zararlı yazılımın kullanıcıları hacker’lara karşı savunmasız bıraktığı iddia edildi. Söz konusu sorundan etkilenen kullanıcı sayısı ise henüz netlik kazanmış değil.

iPhone ve iPad’lerde kullanılan uygulamaların yer aldığı App Store’daki zararlı yazılım Apple kullanıcılarını hack saldırısına karşı savunmasız durumda bıraktı. Bu iddianın sahibi Palo Alto Networks isimli siber güvenlik firmasının yetkilileri.

App Store’da yer alan birçok uygulamada söz konusu zararlı yazılımın bulunduğunu iddia eden  siber güvenlik uzmanları, bu durumdan kaç kişinin etkilendiği konusunda rakam vermek için henüz erken olduğunu belirtiyor.

XcodeGhost adı verilen bu yazılımın bulunduğu uygulamaların akıllı cihazlara yüklenmesi durumunda kullanıcıların kişisel bilgilerinin tehlikeye gireceği belirten uzmanlar, söz konusu zararlı yazılımın uygulamaların içerisine ’embed’ edildiğini ve bu vakaya yüzlerce uygulamada rastlandığının altını çiziyor.

“WHATSAPP’IN RAKİBİ DE ETKİLENDİ”

Bu uygulamalarının çoğunun Çin merkezli olduğunu belirten uzmanlar, söz konusu yazılıma  hızla artan kullanıcı sayısı ile WhatsApp’ın rakibi olarak lanse edilen WeChat’te de rastlandığını belirtiyor.

Çin merkezli başka bir siber güvenlik şirketi ise bu durumdan 300’den fazla uygulanın etkilenmiş olabileceğini belirtiyor. Bu iddialara karşı sessizliğini koruyan Apple’dan konuyla ilgili henüz resmi bir duyuru bulunmuyor.

NTV

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...