Apple’ın Elektrikli Araçları 2019’da Geliyor

Share

Otomotiv dünyasına adım atmaya hazırlandığı belirtilen Apple’ın elektrikli otomobil modellerini 2019 yılında piyasaya sürmeyi planladığı iddia ediliyor.

203 milyar dolarlık nakit rezervi ile dikkat çeken Apple’ın bu kaynağı hangi sektörde kullanacağı sıklıkla sorulan soruların başında geliyor. Bir süredir sıklıkla dile getirilen ve Apple’ın her fırsatta yalanladığı iddialara göre, ABD merkezli teknoloji devi,  elektrikli otomobillerini 2019 yılında piyasaya çıkabilir.

Wall Street Journal’ın şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı iddiaya göre, fizibilite çalışmasını bitiren Apple, fiziksel olarak üretime hazır.

Aynı haberde geçtiğimiz haftalarda bu iş için 600 kişiye iş verdiği belirtilen Apple’ın elektrikli arabalarını tamamen bilgisayar ve mobil teknolojiler ile donatacak.

iOS İLE ÇALIŞACAK

Apple’ın 2019’da piyasaya süreceği iddia edilen araçların şirketin mobil cihazlarında kullandığı iOS işletim sistemi ile çalışması bekleniyor.  Sıklıkla dile getirilen başka bir iddiaya göre, yeni nesil otomobillerde bulunan ECU’nun yerinde iOS’un bulunacağı araçlar iPhone ve iPad’lar ile de kontrol edilebilecek.

Bu sektörde yer edinebilmek için bir süredir eleman transfer eden Apple’ın rakiplerine göre en büyük avantajı elbette rekor seviyedeki nakit rezervi. Apple elindeki bu nakit rezervi ile, ürettiği elektrikli araçlar ile adını duyuran 35.7 milyar dolar değerindeki Tesla ve 55.7 milyar dolar değerindeki Ford’u satın alması durumunda hala 111.6 milyar dolar nakit rezervi kalıyor.

NTV

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...