‘Ayı Yogi’ Hayatını Kaybetti

Share

Dünyaca ünlü çizgi film karakteri “Ayı Yogi”nin esinlenmesinde pay sahibi olan ABD’li efsane beyzbol oyuncusu Yogi Berra, hayata gözlerini yumdu.

Yogi Berra Müzesi’nden yapılan açıklamada, beyzbol tarihinin en iyi top yakalayıcıları arasında kabul edilen Berra’nın 90 yaşında vefat ettiği belirtildi. 19 yıllık beyzbol kariyeri boyunca New York Yankees takımında oynayan ve 3 kez en değerli oyuncu (MVP) seçilen Yogi Berra, 13 kez de şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Oyunculuğu döneminde kazandığı başarıların yanı sıra esprili kişiliğiyle beyzbolseverlerin takdirini toplayan Berra, “Ben bitti demeden bitmez” gibi spor literatürüne geçen deyimleriyle de tanınıyordu.

Amerikan animasyon şirketi Hanna Barbara’nın piyasaya sunduğu çizgi film karakteri “Ayı Yogi” ile isim benzerliği nedeniyle söz konusu şirkete hakaret davası açan Berra, daha sonra ise davasını geri çekmişti.

Berra, daha önce yaptığı açıklamada, bacak bacak üstüne atarak oturduğu sırada bir arkadaşının kendisini yoga yapan birisine benzettiği için “yogi” lakabını taktığını ve hoşuna gittiği için bu lakabı kullanmaya devam ettiğini söylemişti.

Kaynak: Hürriyet

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...