Ülkelere Göre Dünya Kahve Günü

Share

Bir Fincan Kahve’den fazlası!!!

01.10.2015’te ilk defa, Specialty Coffee Association Europe, America, Asia, Australia, Japonya kısaca tüm dünya Nitelikli Kahve Derneklerinin ortak kararı ile dünya çapında büyük etkinlikler ile kutlanılacak.

Uluslararası kahve günü (International Coffee Day) olarak, dünyanın en popüler içeceği olan kahvenin var oluşunu kutlamak ve hatırlamak amacı ile her yıl 29 Eylül günü bazı ülkelerde kutlanmaktaydı. Aynı zamanda Fair Trade (Adil Ticaret) teşvik etmek ve bilgilendirmek amacı ile çeşitli etkinlikler düzenlenmkteyidi.

Artık kahve sektörünün gelişmesi ile ortak karar sonucu 1 Ekim Uluslararası Kahve Günü ilan edildi. Uluslararası Kahve gününü kutlamak amacı ile dünyanın bir çok ülkesinde, bir çok şirket özel kampanya veya ücretsiz kahve ile bu günü kahve severler ile kutlanacak. International Coffee Organization (ICO) resmi web sayfasında yapılacak etkinlikleri yayınlamakta. Çeşitli etkinlikler düzenleyecek şirketler ve kuruluşları ICO’nun resmi sayfasında öğrenebilirsiniz: http://www.ico.org/international-coffee-day.asp

Dünya Kahve Günü’nün Tarihçesi

Tam olarak orijini bilinmese de bir çok ülkede kutlanmaktadır. İlk olarak Japonya’da Japon Kahve Derneği (The All Japan Coffee Association/ 全日本コーヒー協会) tarafından teşvik edilerek bir şenlik ile 1983’de kutlandı. Amerika’da ise 2005’de Milli kahve günü olarak kutlanmaya başlandı ve 3 ekim 2009’da Uluslararası Kahve Günü olarak New Orleans Coffee Festival’ini teşvik etmek amacı ile kutlanmaya başlandı.Çin Cumhuriyetinde ise Internatinol Coffee Organization tarafından 1997’de organize edilmiştir ve 2001 itibari Nisan ayının ilk günlerinde her yıl kutlanmaya başlandı. Tayvan 2009’da, Nepal 17 kasım 2005’de, Endonezya ise ilk defa 17 Ağustos 2006 kurtuluş günü ile kutlamaya başladı.

Bazı Ülkelerde Milli Kahve Günü:

Çin: Nisan Ayının ilk günlerinde
Danimarka: 6 Mayıs
Brezilya: 24 Mayıs
Kolombiya: 27 Haziran
Kosta Rica: 12 Eylül
İrlanda: 19 Eylül
Moğolistan: 20 Eylül
Almanya: Eylül’ün ilk cumartesisi
İsviçre: 28 Eylül
Avustralya: 28 Eylül
Kanada: 28 Eylül
İskoçya: 28 Eylül
İngiltere: 28 Eylül
Etiyopya: 28 Eylül
Macaristan: 28 Eylül
Malezya: 28 Eylül
Norveç: 28 Eylül
Yeni Zelanda: 28 Eylül
Güney Afrika: 29 Eylül
İsveç: 29 Eylül
Amerika: 29 Eylül
Japonya: 29 Eylül
Avusturya: 29 Eylül
Romanya: 29 Eylül
Filipinler: 29 Eylül
Tayvan: 29 Eylül

Kahve Lekesi

You may also like...