Apple Müzik Artık Ücretli

Share

Apple’ın Music servisinin deneme süresi sona erdi. Eğer aboneliğinizi başlattıysanız, Apple artık sizden ödeme almaya başlayacak.

Apple Music, firmanın yeni çevrimiçi müzik dinleme platformu, Spotify ve Deezer gibi uygulamalara rakip olarak karşımıza çıktı. İlk 3 ay ücretsiz deneme sürümü avantajı ile gelen servis, bireysel üyelik seçeneği ile ayda 9.99 TL’ye kullanıma sunulacak. Bu fiyatlandırma yurtdışında 9.99 Dolar şeklinde. Henüz Türkiye’de kullanıma sunulmayan servisi eğer App Store üzerinden bölgenizi değiştirerek kullanmaya başladıysanız bu haberimiz tam size göre.

Apple Music, 30 Haziran 2015 tarihinde iOS 8.4 sürüm güncellemesiyle birlikte kullanıma sunuldu. Eğer bu servisi kullanmaya başladıysanız ve vazgeçmeyi düşünüyorsanız şimdi tam sırası. Çünkü artık deneme süresi sona erdi. 30 Eylül tarihi itibariyle uygulamayı ilk günden kullanmaya başlayan kullanıcılardan artık ödeme alınmaya başlanacak. Apple Music servisi ilk üç ay ücretsiz olarak kullanılabilse de bu abonelik türünü başlatmak için kredi kartı bilgileriniz isteniyor. Dolayısıyla bunu unutmuş olabilirsiniz. Tabii daha sonra kullanmaya başladıysanız bu takvim sizin için geçerli değil.

Servisten çıkmak ise oldukça kolay. iOS cihazınızdaki “Müzik” uygulamasını açarak “Hesap” kısmından “Apple Music Üyeliği” sekmesine girmeniz ardından “Otomatik Yenileme” özelliğini kapatmanız gerekiyor. Eğer bu özelliği kapatmazsanız her ay düzenli olarak kredi kartınızdan ödeme çekilecek. Tabii servisi kullanmaya devam etmek istiyorsanız, bu değişikliği yapmanıza gerek yok.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...