15 Saniyede Forma Girin

Share

Spor salonu üyeliğiniz boşa gidiyor ve kendinizi bir türlü forma girme konusunda motive edemiyor musunuz?Araştırmalar, internette antrenman videoları izlemenin gücünüzü yüzde 19 oranında artıracağını gösteriyor.

Bu araştırmadan yola çıkarak, çalışmayı bırakıp Youtube’da kendini kaybetmeniz gerektiğini söylemiyoruz tabii. Sadece her şeyin kafada bittiği iddiasının, psikolojik bir klişeden fazlası olduğunu bilmelisiniz.

Journal of Nutrients dergisinde yayımlanan bir araştırma, antrenman hakkında düşünmenin vücudunuza mesajlar gönderilmesine neden olduğunu gösteriyor. Yani hayal etmesi bile hedeflerinize daha hızlı ulaşmanızı sağlıyor.

Spor salonunda yeniyseniz, haberler daha da iyi: Hayali antrenman kas liflerinizi aktive ediyor ve yapacağınız antrenmana daha kolay adapte olmanızı sağlıyor. “Başarmanın yarısı hayal etmektir” diye boşuna dememişler.

Kaynak: marieclaire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...