Adblock Kuşkulu Bir Şekilde Satıldı

Share

İnternet sayfalarını gezerken karşınıza çıkan reklamları engelleyen yazılım Adblock gizemli bir şekilde el değiştirdi. Alıcısı bilinmeyen yazılımın geleceği merak konusu oldu.

Satış açıklamasıyla birlikte aynı zamanda yeni bir özellik duyuruldu. Bu özellik ile Adblock artık her reklamı değil sadece kullanıcıları rahatsız edici ve kötü niyetli reklamları engellemeye yoğunlaşacak. Ancak bu özelliği kullanmak isteğe bağlı olacak. Yani kullanıcılar isterlerse tüm reklamları, isterlerse sadece kötü niyetli reklamları engelleyecek.

Adblock’un geliştiricisi Michael Gundlach tarafından yapılan açıklamaya göre Gundlach artık Adblock yönetiminde olmayacak. Farklı bir şirkette çalışmaya başlayacak olan geliştirici, Adblock’un alıcısını açıklamadı. Reklam yayıncıları ve Google tarafından sevilmeyen eklentinin satın alınması konusunun burada kapanmayacağını düşünülüyor.

Kısa bir süre önce iOS 9’a da reklam engelleme özelliği geldi ve yine geçtiğimiz günlerde YouTube, reklamsız ancak ücretli bir sürümünü duyuracağını açıkladı. Dolayısıyla bu gelişme, arkasından başka haberleri sürükleyebilir.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...