37 Yıl Boyunca Yalan Söyleyerek Para Kazandı

Share

ABD’nin Teksas eyaletinde yaşayan 53 yaşındaki Doreen Mitchell, zihinsel sorunlar yaşadığı gerekçesiyle 1978’den beri devletten yaklaşık 500 bin dolar (1.5 milyon TL) yardım aldı. 16 yaşından beri şizofren olduğunu iddia eden ve eyalet yetkililerini kandırmayı başaran kadının yalanı, hakkında açılan soruşturma ile gün yüzüne çıktı.

37 yıl boyunca sürdürdüğü yalanı sayesinde bir servetin sahibi olan kadını mercek altına alan yetkililer, Mitchell’in iddia ettiğinin aksine günlük hayatını hiçbir engel yaşamadan sürdürdüğünü saptadı. 27 ve 29 yaşındaki oğullarını da bu yalana dahil eden 53 yaşındaki kadın hakkında soruşturma başlatıldı ve ailenin 3 üyesi dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alındı.

Önümüzdeki haftalarda hakim karşısına çıkacak olan ailenin haksız yere elde ettiği 500 bin doları iade etmesinin yanı sıra hapis cezasına da çarptırılması bekleniyor.

Kaynak: NTV

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...