35. Uluslararası İstanbul Boat Show Başladı

Share

Türkiye’nin deniz üzerinde düzenlenen marina fuarlarının en büyüğü Uluslararası İstanbul Boat Show, Pendik, Marintürk İstanbul City Port’ta 6-11 Ekim tarihleri arasında açıldı.

Denizde düzenlemesinin avantajıyla meraklılarına alacakları tekneleri denizde de deneme imkanı sunan fuarda karada sergilenemeyen 40 metreden uzun tekneler dahil olmak üzere farklı boylarda megayat, süperyat, motoryat, yelkenli, katamaran ve sürat tekneleri alıcıların beğenisine sunuldu. Fuarda sergilenen teknelerin değerinin 250 milyon Euro olduğu belirtildi.

Bu yılki fuarda en pahalı teknesi ise 5.7 milyon Euro’luk fiyatı ve 40 metrelik boyuyla yerli üretim bir tekne olan “Vay” oldu. Son derece lüks ve açık denizde seyir yapabilecek şekilde dizayn edilen “Vay” fuarın açılışından itibaren özellikle ortadoğudan gelen işadamlarının gözdesi olduğu belirtildi.

Bu yılki fuar alanında ziyaretçileri pek çok ücretsiz aktivitenin beklediği belirtildi. Ziyaretçiler ücretsiz yelken, kürek, sörf, paddle board derslerinden faydalanabilecekler. Fuarda çocuklar için Şirinler müzikali karakterlerinin de süprizlerinin olacağı belirtildi. Fuar boyunca ayrıca bir yelken okulu tarafından Üniversiteler arası yelken yarışları düzenlenecek.

DHA

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...