‘Tenten’ 1,2 Milyon Dolara Satıldı

Share

Belçikalı çizer Georges Prosper Remi “Herge”nin çizeri olduğu Tenten’in Maceraları’na ait bir kara kalem çalışması, Hong Kong’daki açık artırmada 1,2 milyon dolara alıcı buldu. Artcurial Müzayede Evi, kara kalem çizimin adının açıklanmasını istemeyen Asyalı bir koleksiyoncu tarafından satın alındığını açıkladı.

Çizimin, Tenten serisinin Şanghay’da geçen beşinci macerası “Mavi Lotus”tan alındığı kaydedildi. Artcruial’ın çizgi roman uzmanlarından Eric Leroy, Mavi Lotus’un Herge’nin başyapıtı olarak kabul edildiğine dikkati çekti.

Artcruial, mayısta da Paris’te düzenlediği bir açık artırmada Tenten’in, Amerika’da macerasının el çizimi kapağını 3 milyon dolara satmıştı.

20. yüzyıl Avrupa çizgi romanlarının en ünlülerinden biri kabul edilen Tenten’in Maceraları, 1929’da Herge tarafından çizilmişti. Genç bir gazeteci ve gezgin olan Tenten ile köpeği Milu’nun maceraları, 50’den fazla dile çevrilmiş ve 200 milyondan fazla satışa ulaşmıştı.

Kaynak: AA, NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...