Samsung Galaxy A9 Geliyor

Share

Son günlerde Samsung’un Galaxy serisinde yenilikle sıkça gündeme gelmeye başladı. Galaxy J ve Galaxy O serisinden sonra şimdi ise gündeme Galaxy A serisi geldi.

Samsung Galaxy A serisi firmanın metal kasayı ilk kullandığı modellerden biri. Galaxy A3, A5 ve A7 modelleriyle halen daha satışta olan modeller, yekpare metal kasayla dikkat çekiyordu. Bu aile şimdi genişliyor. AnTuTu ve Geekbench isimli test uygulamalarında, Galaxy A9 görüldü. Model numarası ise SM-A9000.

Galaxy A serisine yeni modeller ekleneceği bu yılın başında gündeme gelmişti. Galaxy A3, A5 ve A7 zaten satışta. Geçtiğimiz aylarda Galaxy A6, A8 ve A9 modellerinin geleceğini sizlerle paylaşmıştık. Bu bilgi şimdi daha somut kanıtlara dayanıyor. Çünkü Samsung Galaxy A9’un teknik özellikleri AnTuTu ve Geekbench’de görüldü.

Samsung Galaxy A9 SM-A9000 teknik özellikler

Snapdragon 620 MSM8976 yongası
64-bit 4 çekirdekli işlemci (1.8 GHz ile 1.4 GHz arasında)
Adreno 510 GPU (grafik işlem birimi)
3 GB RAM, 32 GB depolama alanı
5.5 inç boyutunda 1080p ekran (1920 x 1080 çözünürlük)
Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemi

Tüm bu özellikler ile Samsung Galaxy A9 modeli, Geekbench isimli test uygulamasında tek çekirdekte 1325, çoklu çekirdekte ise 4461 puan almayı başarmış. Dolayısıyla cihaza dair beklentilerimiz yükseldi. Bu cihaz için rahatlıkla orta-üst seviye arasında diyebiliriz.

CNN

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...