Spor Gündemi: Milli Takım Pes Etmedi

Share

Spor gündeminde geride kalan haftanın öne çıkan olaylarını Anıl Yazar sizler için değerlendirdi.

“Ankara’daki patlamada hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz”

MİLLİ TAKIM PES ETMEDİ

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu maçında Çek Cumhuriyeti’ni deplasmanda 2-0 mağlup etti. Ay yıldızlıların gollerini 62. dakikada penaltıdan Selçuk İnan ve 80. dakikada Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Milliler, bu galibiyetle Çek’ler karşısında ilk deplasman galibiyetini de elde etmiş oldu.

Bu sonucun ardından Türkiye, A Grubu’nda, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti’nin ardından 15 puanla 3. sırada yer aldı. Milliler, gruptaki son maçını 13 Ekim Salı günü Konya’da grup lideri İzlanda ile oynayacak. Türkiye bu maçtan 1 puan bile alsa play off biletini cebine koyacak.

POTADA PERDE YARIM AÇILDI

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi, yeni adıyla Basketbol Süper Ligi’nde perde yarım açıldı. Ankara’da cumartesi sabahı meydana gelen patlamanın ardından, cumartesi günü 4 mücadele oynandı. Patlamanın gerçekleştiği yere çok yakın bir yerde oynanacak olan Türk Telekom-Büyük Çekmece maçı önce Pazar gününe alındı. Daha sonra ise tüm karşılaşmalar ileri bir tarihe ertelendi.

Oynanan 3 karşılaşmada şu sonuçlar alındı:

RH Gaziantep 53-59 Darüşşafaka Doğuş

Trabzonspor MP 58-80 Galatasaray OB

Beşiktaş SJ 76-96 Pınar Karşıyaka

JURGEN KLOPP, ANFIELD’DA

Liverpool, Alman teknik direktör Jürgen Klopp ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Klopp, İngiliz ekibinden alacağı ücretle dünyanın en pahalı teknik adamları arasına girdi.

Ve beklenen imzalar atıldı. Liverpool, Alman teknik adam Jürgen Klopp ile üç yıllığına anlaştı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, sezona kötü sonuçlarla başlayan ve Brendan Rodgers ile yollarını ayıran İngiliz ekibi, 48 yaşındaki Klopp ile sözleşme imzaladı.

Liverpool, Alman teknik adam için bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. Transferin detayları toplantıda açıklanacak ancak kulüpten sızan bilgilere Klopp’a yılda 5 milyon sterlin (22.25 milyon TL) ücret ödenecek.

SÜPER LİG’DE SÜRPRİZ ANLAŞMA

Spor Toto Süper Lig’in ilk 7 haftasında 4 puan toplayarak 17.sıraya demir atan Eskişehirspor, teknik direktör Michael Skibbe ile yollarını ayırdı. Yerel basının üzerinde durduğu isimlerden Mesut Bakkal ve  Okan Buruk’tan biriyle anlaşması beklenen siyah-kırmızılılar, geçen sezon Fenerbahçe’nin başında bulunan İsmail Kartal’la resmen anlaştı. Kartal geçen sezon Fenerbahçe ile birlikte geldiği Eskişehirspor deplasmanından 1-1’lik skorla ayrılmış ve şampiyonluk yolunda ağır bir yara almıştı.

HAMILTON ŞAMPİ..

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda Rusya Grand Prix’sini kazanan Lewis Hamilton, takım arkadaşı Nico Rosberg’in yarış dışı kalmasıyla puan farkını açtı.

  1. Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. Sebastian Vettel (Ferrari)
  3. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
  4. Felipe Massa (Williams-Mercedes)
  5. Kimi Raikkonen (Ferrari)
  6. Daniil Kvyat (Red Bull-Renault)
  7. Felipe Nasr (Sauber-Ferrari)
  8. Pastor Maldonado (Lotus-Mercedes)
  9. Jenson Button (McLaren-Honda)
  10. Fernando Alonso (McLaren-Honda)

Pilotlar Klasmanı

  1. Lewis Hamilton 302 puan
  2. Sebastian Vettel 236
  3. Nico Rosberg 229

Kimi ceza aldı Mercedes şampiyon oldu

Kimi Raikkonen, Rusya Grand Prix’inin son turunda Valtteri Bottas’la yaşadığı temas neticesinde aldığı cezayla yarışı 5. ısrada tamamlamasına rağmen 8. sıraya geriledi. Bu sonucun ardından Mercedes markalar klasmanında üst üste 2.şampiyonluğunu ilan etti.

Anıl Yazar

Üniversite'ye kadar lisanslı olarak basketbol oynayan ve 2008'den itibaren internet sitelerinde editör ve yazarlık yapmaya başlayan Anıl Yazar, Hürriyet gazetesi ve Nesine.com'da kadrolu olarak çalıştı. Londra'da, BBC Türkçe Servisinde de staj yapan ve burada BBC'nin eğitimlerine katılan Yazar, Serinletici'de spor içerikli yazılarının yanında gazetecilik başta olmak üzere hayatın diğer alanlarına dokunan yazılar yazıyor. Halen internet spor medyasında aktif olarak çalışan Yazar, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunudur. Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde yüksek lisans eğitimini devam ettiren Anıl Yazar, futbol, basketbol ve Formula 1’le ilgili yazılar yazması sebebiyle takipçisi olduğu bu konuların dışında bir tarih meraklısı ve farklı ülkeleri, kültürleri keşfetmeyi seven bir gezgindir.

You may also like...