Bilmeniz Gereken 10 Makyaj Hilesi

Share

Makyaj yaparken kullandığınız teknikler en iyi sonucu elde etmenizi sağlıyor mu?

Bobbi Brown’un Artistik Direktörü Kimberly Soane’in anlattığı 10 hile sayesinde doğru makyaj yapmanın püf noktalarını öğrenin.

1- Ruj
Dudağınızın üst kısmına ve iç kenarlarına sürdüğünüz rujun keskin bir görünüm yaratmasını istemiyor musunuz? Rujunuzu sürerken bastırın.

2- Far
Cildinizdeki en açık tona uyan parıltısız bir baz ile başlayın. Bu bazı bütün cildinize uygulayın. Göz kapağınızdan kaşınıza kadar sürün. Bu renk bir bazı kullanarak göz kapağınızın üzerindeki karanlık kısımları aydınlatın.

3- Maskara
Maskara sürerken yumuşak hareketler yapmaktan kaçının. Fırçayı kirpiklerinizin köklerine sürerken zigzag çizin.

4- Bronzlaştırıcı
Cilt tonunuzu eşitlemek için boynunuza, göğsünüze ve yüzünüze bronzlaştırıcı sürün. Aynada nasıl göründüğünüzü kontrol etmeyi unutmayın.

5- Allık
Allık sürmeden önce gülümseyin. Elmacık kemiklerinizle başlayın. Allığı kulağınızın arkasına ve çene çizginize kadar sürün.

6- Göz kalemi
Direk aynaya bakmak yerine olabildiğince yakınlaşmaya çalışın. Alnınızı yukarı kaldırıp çenenizi aynaya yaklaştırın. Göz kalemini sürerken aşağı bakma ihtiyacı duyacaksınız. Gözünüzün iç kısmından başlayın dış kısma doğru kalem çekin.

7- Fondöten
Fondöteni cildinize tamamen yedirmek için parmak uçlarınızı kullanın. Eğer belirli bölgelere daha fazla fondöten uygulamayı düşünüyorsanız fırça tercih edin.

8- Pudra
Pudrayı en çok parlayan bölgenize uygulayın. Burası genellikle T bölgesidir. Diğer kısımlara daha hafif sürün.

9- Kaşlar
Yüzünüzü yukarı kaldırmak için kaşınızın üst kısmına kaş kalemi ya da pudra sürün.

10- Kapatıcı
Göz kapaklarınıza kesinlikle kapatıcı sürmeyin. Aksi takdirde kırışık gözükmelerine neden olursunuz.

Kaynak: marieclaire.com

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...