NASA, ‘Marslı’nın Yol Haritasını Yayınladı

Share

NASA’nın Mars’ta su bulunduğunu açıklamasının ardından vizyona giren The Martian (Marslı) filmine olan ilgiye Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi de (NASA) sessiz kalmadı.

‘Kızıl Gezegen’in yüzeyinde çıkan bir fırtınanın ardından ekip liderinin verdiği acil tahliye kararı sonrasında kafasına aldığı darbe ile etkisiz hale gelen ve ekip arkadaşları tarafından geride bırakılan Matt Damon’ın canlandırdığı Astronot Mark Watney, kurtarılmak için kendi imkanları ile hayatta kalmış ve kurtarılmak için yüzlerce kilometre yol kat etmek zorunda kalmıştı.

Filmde gerçekleşen bu zor yolculuğu mercek altına alan NASA, Astronot Mark Watney’in yolculuğunun haritasını yayınladı. Söz konusu haritaya göre, Mars’ta mahsur kalan astronot 2 bin mil (3 bin 200 km) yol yaparak tahliye noktasına ulaşabildi.

Kaynak: NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...