Diğer iPhone’lar İçin 3D Touch

Share

iPhone 6s modellerinde bulunan 3D Touch teknolojisinin özellikleri, Jailbreak’li iPhone modellerine de geliyor.

iPhone 6s için İlk TV Reklamı

Apple, iPhone 6s modellerinin donanımsal özelliklerini yenilemenin yanında, Apple Watch ve MacBook modellerinde kullanılan dokunma şiddetine göre tepki veren Force Touch teknolojisinin evrilmiş hali olan 3D Touch teknolojisine iPhone 6s’te yer verdi. Sadece iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde bulunan 3D Touch teknolojisi, Jailbreak kullanıcılarını pek cezbetmedi. Çünkü Jailbreak’li iPhone kullanıcıları 3D Touch’ın ana ekranda sunduğu kısayol özelliklerini yıllardır kullanabiliyor.

3D Touch’ın kendine has kısayol arayüzü, UniversalForce ismindeki Tweak, Creatix Team tarafından diğer iPhone modellerine entegre edildi. UniversalForce sayesinde iPhone’unuzda bulunan uygulamalara basılı tutunda 3D Touch kısayol menüsü açılıyor. Buradan uygulamaların kısayollarına kolayca ulaşabiliyorsunuz. Tabii bu 3D Touch’ın bu kadar basit bir teknoloji olduğu anlamına gelmiyor.

Beta aşamasında olan UniversalForce Tweak’ini “repo.ioscreatix.com” adresini Cydia’ya ekleyerek indirebilirsiniz.

Apple, iPhone 6s lansmanında sadece 3D Touch’ın kısayol özelliklerine değindi. Ancak 3D Touch teknolojisi yakın zamanda oyunlara da entegre edilebilir. 3D Touch ve dokunma şiddetine göre titreşimle geri bildirim yapan Taptic Engine ile dokunmatik ekran oyun oynama keyfi katlanacak.

iOS 9 ve üzeri iPhone modellerinde çalışacak olan UniversalForce Tweak’inin nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...