Memduh Ün’ü Kaybettik…

Share

Türk Sineması’nın kilometre taşlarından, yönetmen Memduh Ün Bodrum’da 95 yaşında hayata gözlerini yumdu. Memduh Ün için Pazartesi günü saat 11:00’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Profesör Sami Şekeroğlu Sinema – TV Merkezi’nde anma töreni düzenlenecek.

Ünlü yönetmen 20 Ekim Salı günü Bodrum Torba Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bodrum Torba Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

95 yaşındaki usta yönetmen Kasım ayından beri yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı akciğerlerinde sıvı birikmesi, yüksek tansiyon nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu. Usta yönetmeni bir an olsun yalnız bırakmayan, 9 aydır hastanede yanı başında bekleyen hayat arkadaşı Fatma Girik, “O benim her şeyimdi. 56 yıllık hayat arkadaşımdı. Ben ailemden çok onunla birlikteydim. Hala inanamıyorum” diyebildi.

95 yaşındaki yönetmenin vefatının ardından Yeşilçam sanatçıları ve emektarları ise Girik’i tek tek arayarak taziyelerini bildirdi.

Kaynak: Hürriyet

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...