Afrika’nın En Büyük Filini 60 Bin Dolara Öldürdü

Share

Afrika’da 21 gün süren bir av organizasyonuna katılan Alman avcı, kıtanın en büyük filini öldürmek için 60 bin dolar (yaklaşık 170 bin lira) ödedi.

Elephant

Zimbabwe’nin güneydoğusunda bulunan Gonarezhou Milli Parkı’nda, tecrübeli bir avcının yardımıyla devasa fili öldüren ve bu anları fotoğraflayan avcı, bu büyüklükteki bir fili öldürmek için gerekli izni almak ve av organizasyonuna katılmak için 60 bin dolar ödedi.

Avcılar, yaklaşık 55 kilogram ağırlığındaki fil dişlerini sürükleyerek taşıyabildi.

Zimbabve Koruma Görev Gücü Başkanı Johnny Rodrigues, filin ölümünü doğrularken, Gonarezhou Milli Parkı’nda bu büyüklükte bir filin daha önce görülmediğini, büyük ihtimalle Güney Afrika’daki Kruger Park’ından gelmiş olabileceğini açıkladı.

Kruger Parkı’nın basın sözcüsü William Mabasa ise bunun imkansız olduğunu, filin iki park arasındaki bu yolculuğu sırasında çevredekiler tarafından mutlaka görüleceğini ifade etti.

TARTIŞMA YARATTI

Öte yandan Zimbabve’de açlıkla mücadele eden ve çocuklarını doyurmak için çevredeki hayvanları öldüren aileler 5-15 yıl arasında hapis cezası alırken, zengin bir avcının parasını vererek bu büyüklükteki bir fili keyif için öldürmesinin cezasız kalması da ayrı bir tartışmanın konusu olarak dikkatleri çekiyor.

NTV

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...