Mercedes-Benz GLE 450 AMG 4MATIC

Share

Mercedes’in AMG Sport ailesi büyümeye devam ediyor. Standart araçlarla çift haneli rakamlardan oluşan model adına sahip AMG versiyonları arasında bir geçiş görevi üstlenen otomobillerden GLE 450 AMG, GLE 400’ün hemen üzerinde konumlandırılmış.

GLE 450 Coupé ve C 450 modellerinden oluşan ailenin üçüncü üyesi olan araçta ön tampon altı koruma çıtası, yan aynalar ve kapı camlarının çerçeveleri siyaha boyanan otomobilde 20 inç çaplı jantlar ve dörtlü çıkışa sahip egzoz sistemi de görev yapıyor.

İç mekanda, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve sportif görünümlü gösterge tablosu gibi ufak tefek farklılıklar varken süspansiyon ve direksiyon sistemleri, daha sportif sürüşlere imkan verecek şekilde elden geçirilmiş.

GLE 400’de de görev yapan çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli v6 motordan güç alan GLE 450 AMG 4MATIC 367 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araç 0’dan 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s’te sınırlandırılmış.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...