Türkiye’de Volkswagen Jetta ve Caddy’nin Satışları Durduruldu

Share

Volkswagen’in dünya çapında yayılan emisyon krizi, Türkiye’de de satış durdurdu.

Doğuş Otomotiv, Türkiye’de Volkswagen’in “Jetta” ve “Caddy” 1.6 dizel motorlu araçlarının satışını geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Emisyon ölçümünü özellikle de azot emisyonunu düşük göstermekle suçlanan Volkswagen AG’nin dünyada 8.5 milyon aracı geri çağırması söz konusu. Araştırmalar devam ediyor. Türkiye’de de 323 bin aracın servis güncellemesi yapılacak.

Ancak Volkswagen’in Türkiye distribitörü Doğuş Otomotiv, araştırmalar devam ederken bir karar aldı ve Jetta ve Caddy’nin 1.6 dizel modellerinin satışını geçici olarak durdurdu.

Doğuş Otomotiv’den yapılan açıklama şöyle:

“Tüm kamuoyunun bilgisinde olan Volkswagen AG tarafından üretilen EA189 EU5 motor tipine sahip dizel araçlarla ilgili Doğuş Otomotiv açıklamasıdır:

Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Açıklamayı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, televizyon ekranlarında yaptı. Bakan Işık, Doğuş Otomotiv’in kararı gönüllü olarak aldığını duyurdu.

CNN

You may also like...