MINI Convertible

Share

MINI ailesi yenilenmeye devam ediyor. İki yıl önce yeni nesil örnekleri tanıtılan otomobilin şimdi de üzeri açılabilen seçenekleri piyasada. Alışıldık özellikler sunan otomobilin pratikliğindeyse gelişme yaşanmış.

Tasarım anlamında bir sürpriz sunmayan MINI Convertible ailesi yan ayna seviyesine kadar sabit tavanlı kardeşle aynı görünüme sahip. Bez tavanı 18 saniyede açılıp kapanabilen otomobil bu işi 30 km/s sürate kadar yapabilme özelliğine de sahip. Siyah renkli tavanın üst bölümüne opsiyonel olarak bir Union Jack yerleştirilebiliyor.

Boyu 3.821 mm, genişliği 1.727 mm, yüksekliğiyse 1.415 mm olan aracın aks mesafesi de yerini aldığı aracınkinden 28 mm uzun. İç mekanda sunulan hacim bu sayede genişlerken bagaj hacminde de %25’lik bir artış yaşanmış. Tavan kapalıyken 215 litre hacim sunan bagaj tavan açıldığında 160 litre hacimli oluyor. Bagaj ağzı 8 mm genişlerken arka koltuklar yatırılabiliyor.

İç mekan tasarımı gibi motorları da üç kapılı modelden alınan otomobilin Cooper versiyonlarında turbo beslemeye sahip 1.5 litre hacimli, 3 silindirli motorun 136 beygir güç, 230 Nm tork üretebilen seçenekleri kullanılacak. Cooper D’nin Diesel motoru 116 beygir güç, 300 Nm tork üretebilirken Cooper S 192 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...