Volkswagen, Liderliği Toyota’ya Bıraktı

Share

Toyota, otomobil satış rakamlarında ezeli rakibi Volkswagen’i geride bıraktı ve dünyanın en çok satılan araba markası unvanını şimdilik eline aldı.

Volkswagen, Liderliği Toyota’ya Bıraktı

Volkswagen ve Toyota yarışında öne geçen taraf şimdilik Toyota oldu. Bloomberg’e göre Volkswagen’in yılbaşından günümüze kadar olan 7.43 milyon otomobil satışı, Toyota’nın 7.49 milyon satış rakamlarının gerisinde kaldı ve ikinci sıraya düştü. Aradaki bu farkın önümüzdeki aylarla birlikte iyice artması bekleniyor. Çünkü bu rakamlar Eylül ayına kadar olan dönemi kapsıyor. Bu da Volkswagen dizel emisyon skandalının yeni patlak verdiği döneme denk geliyor.

Volkswagen skandalı ile birlikte analistler bu satış rakamları arasındaki farkın ilerleyen aylarda açılmasını bekliyor. Volkswagen ise yaşadığı sorunları ve 11 milyon sorunlu aracı düzeltebilmek için kenara birkaç milyar dolar atmış durumda.

15-10/27/toyota.jpg

Reuters’a göre Volkswagen, ayrıca skandala bağlı olarak bazı harcamaları kısmaya çalışıyor. Önümüzdeki seneye kadar promosyonları iptal eden firma, bazı işçilerin işten çıkarılması seçeneğini de henüz elemiş değil. Aynı zamanda Volkswagen, yeni nesil Golf otomobilinde, şu anki modelde bulunan parçaları tekrardan kullanıp maliyetleri kısma peşinde. Firma skandal çözümü için 7 milyar dolar bütçe ayırmış durumda ancak analistler gerekli olacak rakamların, Volkswagen’in ayırdığından on kat daha fazla olacağını söylüyor.

Volkswagen üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını Çarşamba günü açıklayacak. Böylece herkes firmanın skandal çözümü ile ilgili nasıl bir önlem aldığını görebilecek.

Shiftdelete

You may also like...