Android ile Chrome OS Birleşiyor!

Share

Android’in mobil cihazlarda yaygınlaşmasından sonra Google, Android’i farklı platformlara taşımaya başlamıştı. Şimdi ki projesi ise Android ile Chrome OS’i birleştirmek!

Android ile Chrome OS Birleşiyor!

Google, 2017 yılına kadar Chrome OS ile Android’i birleştirip yeni bir işletim sistemi sunmayı planlıyor. Aslında bu düşünce hepimize Microsoft’un Windows 10’undan tanıdık geliyor. Tüm laptop, mobil cihaz ve tabletler için tek bir işletim sistemi isteyen Google bu şekilde ayrı ayrı işletim sistemleriyle uğraşmak istemiyor. Şu an dünyanın en yaygın mobil işletim sistemi olan Androd’i laptoplarda hali hazırda görüyoruz. Ama donanımsal olarak tam uyumluluk sağlanmış diyemeyiz.

Wall Street Journal kaynaklı habere göre Google 2 yıldır “her şey için tek işletim sistemi” adını verdiği proje için çalışıyor. Habere göre bu projenin ilk beta sürümünü önümüzdeki sene gerçekleşecek olan Google I/O etkinliğinde göreceğiz.

Chrome OS ölüyor mu?

Hayır. Yapılan çoğu haberin aksine, şirketin planladığı şey Chrome OS’i öldürmek değil. Bu proje hayata geçtiğinde de Chrome OS işletim sistemi çalışmayı sürdürecek.

Aslında bu projenin geleceğini Google dolaylı yoldan da olsa bizlere söyledi. 2013 yılında geçtiğimiz aylarda Google’ın CEO’su olan Sundar Pichai Android ve Chrome OS’un başına geçtiğinde iki işletim sistemi birleşiyor söylentileri dolaşmaya başlamıştı.

Ayrıca geçen sene Google, Android uygulamalarının Chrome OS üzerinden çalışacağını söyleyerek bu konuyla alakalı bir ipucu daha vermişti.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...