Rus Yolcu Uçağını IŞİD mi Düşürdü?

Share

Terör örgütü IŞİD, Mısır’ın Sina Yarımadası’nda düşen ve 224 kişinin hayatını kaybettiği 7K9268 sefer sayılı Rus uçağını kendilerinin düşürdüğünü iddia etti. Rusya ise iddiayı yalanladı.

Mısır’da terör örgütü IŞİD’e biat ettiğini duyuran Sina Vilayeti ismini Sina Vilayeti olarak değiştiren “Ensar Beyt el-Makdis”, Sina Yarımadası’nın kuzeyindeki Ariş kenti yakınlarında düşen Rus hava yolu şirketi Kolavia’ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının kendileri tarafından düşürüldüğünü iddia etti.

Sina Vilayeti sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bugün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, “Hilafet askerleri Sina Vilayeti semalarında 220 yolcu taşıyan Rus uçağını düşürmeyi başarmıştır” denildi.

Rusya’nın Suriye topraklarında düzenlediği hava saldırılarına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ey Ruslar, siz ve Müslüman topraklarındaki işbirlikçileriniz artık güven içinde değilsiniz. Şam topraklarında uçaklarınızdan fırlatılan bombalar nedeniyle her gün onlarca insan ölüyor. Bu size çok acılar çektirecek, öldürdüğünüz gibi öldürüleceksiniz.”

Mısır doğrulamadı, Rusya yalanladı

Mısır güvenlik yetkilileri, DAEŞ tarafından yapıldığı iddia edilen söz konusu açıklamayı doğrulamadı.

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov ise, Rus yolcu uçağının teröristler tarafından roketle vurulduğuna ilişkin basında yer alan haberleri yalanladı.

Sokolov şu açıklamayı yaptı: “Şu anda basında Şarm El Şeyh’den St. Petersburg’a giden Rus yolcu uçağının teröristler tarafından atılan roket ile vurulduğuna ilişkin haberler yer alıyor. Bu haberler doğru değildir. Mısırlı meslektaşlarımızla sıkı temas içerisindeyiz ve onlar bu tür düşünceleri doğrulayacak bir bilgiye sahip değiller.”

CNN

Deniz Çalışkan

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan Deniz, profesyonel öğrenimini yerel gazetelerde sürdürmeye devam ediyor. Kitap ve müziksiz bir hayatı kabul etmeyen Deniz için kitaplardan uyarlanan filmler özenle kaçılması gereken aktiviteler arasında yer alıyor.

You may also like...