Napster Geri Döndü

Share

Müzik takas sistemi ile 2000’li yıllarda popüler olan Napster geri döndü. Peki, Napster nasıl bir platforma evrilerek geri dündü?

Napster Efsanesi Geri Döndü!

2002 yılında çıkışını gerçekleştiren Napster, sağladığı P2P hizmeti ile hızlı bir şekilde yaygınlaşmıştı. Müzik paylaşımına dayalı olan bu sistemin, sanatçıların telif hakları davalarından dolayı faaliyetine son verilmiş ve Napster 2012 yılında Rhapsody ile birleşmek zorunda kalmıştı. Bugünkü müzik servislerinin temelini atan Napster efsanesi şimdi evrim geçirerek geri döndü!

15-11/05/napster-1446720794.jpg

Çevrimiçi müzik hizmetleri sayesinde ayda 9,99 TL civarında ücret ödeyerek yüksek kalitede milyonlarca müziğe ulaşabiliyoruz. Korsan müziğe büyük bir darbe vuran çevrimiçi müzik hizmetleri, Napster’ın da ilgisini çekmiş. Napster bugün itibariyle Kanada’da çevrimiçi müzik hizmetini faaliyete geçirdi.

3 aylık 1 Kanada doları daha sonra her ay 9 Kanada Doları olarak ücretlendirilen çevrimiçi müzik hizmeti Napster, maalesef şu an ülkemizde kullanılmıyor.

Shiftdelete

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...